Ανακοινώσεις

ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΔ

7/7/2016ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Κοιν: -ΕΣΑμεΑ
          -Αντιπρόεδρο ΕΣΑμεΑ και Μέλος Δ.Σ. ΕΟΠΥΥ, κ. Γ. Λεοντόπουλο


ΘΕΜΑ: «Πορεία ολοκλήρωσης διαπραγμάτευσης με τον ΕΟΠΥΥ για την κατάρτιση συμβάσεων με τις ΣΥΔ»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, στην οποία η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θεσμικά συμμετέχει και εκπροσωπείται.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως το σύνολο των παρατηρήσεων, επισημάνσεων, τροποποιήσεων και συμπληρώσεων στο κείμενο της υπό κατάρτισης Σύμβασης για την εφαρμογή του ειδικού νοσηλείου-τροφείου ΣΥΔ, έγιναν δεκτές από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης όπως ακριβώς επισημάνθηκαν και διατυπώθηκαν από την αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και στις 3 συνεδριάσεις της Επιτροπής που παρευρεθήκαμε.

Επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Προγραμματισμού για την ερχόμενη Τρίτη, η οποία αναμένεται να είναι και η τελική με στόχο το κείμενο της Σύμβασης να εγκριθεί και από το Δ.Σ. του Οργανισμού στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 14/7/2016, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία και να αρχίσει να υλοποιείται η Σύμβαση.

Τέλος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που με ενέργειες της Ομοσπονδίας θεσμοθετήθηκαν, το ειδικό νοσήλειο-τροφείο ΣΥΔ θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/16. Το θέμα αυτό της αναδρομικότητας πιέζουμε να λυθεί ταυτόχρονα –ει δυνατόν- με τη Σύμβαση.

Για κάθε εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους και η ελπίδα όλων μας για την εφαρμογή του πολυπόθητου ειδικού νοσηλείου-τροφείου που θα σημάνει και τη βιωσιμότητα των ΣΥΔ που δημιουργήσαμε, φαίνεται ότι πολύ σύντομα –τις επόμενες ημέρες- θα πάρει σάρκα και οστά.

Σε αυτή την προσπάθεια, σας καλούμε όλους να συνεχίσετε με την ίδια συναδελφικότητα και την ίδια θέρμη να στηρίζετε τον κοινό αγώνα μέχρι τέλους.

                                                                       Συναδελφικά,
                                                                Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ
                                       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                         


                                ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ