Ανακοινώσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

7/7/2016


ΠΡΟΣ: Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 
             Κα Θεανώ Φωτίου
Κοιν: -Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Κατρούγκαλο
          -Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας, κ. Καρέλλα
          -Δ/νση Προστασίας ΑμεΑ, κα Μανθοπούλου
          -ΕΣΑμεΑ
          -ΟΜΚΕ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας Προγράμματος Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα»


Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Θλίψη και αγανάκτηση μας διακατέχουν τόσο ως μέλη του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος, όσο όμως και ως γονείς αναπήρων τέκνων, γονείς ανηλίκων ατόμων με προβλήματα ακοής, για την αναγκαστική διακοπή του Προγράμματος Διερμηνείας της ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Συμμετείχαμε σε τουλάχιστον 3 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ ημών και της ΟΜΚΕ, αλλά και της ΕΣΑμεΑ, στις οποίες κατέστη σαφές, τόσο προς εσάς, όσο και προς το Γ. Γραμματέα Πρόνοιας, η αναγκαιότητα της συνέχισης λειτουργίας του Προγράμματος Νοηματικής, συγκεκριμένα και της χρηματοδότησης της ΟΜΚΕ για τη λειτουργία του.

Δεν έχουμε την απαίτηση ως γονείς ανηλίκων ατόμων με προβλήματα ακοής, αλλά και ως γονείς που κάποιοι εξ ημών έχουν προβλήματα ακοής-βαρηκοΐας-κώφωσης, να κατανοήσετε τι σημαίνει για τα παιδιά μας και για εμάς να μπορούμε να επικοινωνούμε με κάθε τρόπο και να συμμετέχουμε σε κάθε πτυχή του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού βίου μας.

Έχουμε όμως την ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΖΩΗ, που οφείλει να διασφαλίζει για κάθε πολίτη της η Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας, οι νόμοι του κράτους και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στη χώρα μας.

Σας καλούμε λοιπόν άμεσα και σας απευθύνουμε έκκληση, έστω αυτή την ύστατη στιγμή να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες και τα μέτρα, που ήδη σας έχουν γίνει γνωστά από την ΕΣΑμεΑ, την ΟΜΚΕ και εν γένει το Αναπηρικό Κίνημα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το Πρόγραμμα της Διερμηνείας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, που μέχρι σήμερα είχε κάθε κωφός Έλληνας πολίτης μέσω της λειτουργίας του Προγράμματος από την ΟΜΚΕ.

Είναι μια κατάκτηση, είναι ένα δικαίωμα των Ελλήνων Κωφών και θα σταθούμε δίπλα τους, μπροστάρηδες στην προάσπισή του.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ επ΄ αυτών.


Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Επιστροφή


13/12/2018 2:19:01 μμ