Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε΄ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

21/7/2016ΠΡΟΣ: Φορείς που συμμετέχουν στην Ε΄ Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα

 

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για κατασκηνωτικές περιόδους στην Ε΄ Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από δίμηνες καθημερινές προσπάθειες, συναντήσεις, επισκέψεις, παρεμβάσεις και παραστάσεις της Ομοσπονδίας μας στο Δήμο Μαραθώνα και μετά την ενημέρωσή μας στις 18/7, ημέρα Δευτέρα, ότι λόγω προβλημάτων με τις διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών του Δήμου για την κατασκήνωση, η έναρξη των κατασκηνωτικών περιόδων θα μετατίθετο από 3/8 και μετά, ο Πρόεδρος, Ι. Λυμβαίος, ο Γ.Γραμματέας, Ι. Σπηλιόπουλος και ο Ταμίας, Χ. Κουκοβίνης, μετέβησαν στο Δήμο Μαραθώνα, απαίτησαν και πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, το Δ.Σ. της κατασκήνωσης και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ο Πρόεδρος, ο Γ. Γραμματέας και ο Ταμίας, κατέστησαν σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι με τη μετάθεση έναρξης της κατασκήνωσης τον Αύγουστο, αφενός μετατοπίζονται οι 2 τελευταίες περίοδοι μέσα στον Σεπτέμβριο, όπου ήδη θα έχουν ξεκινήσει τα σχολεία, η πλειοψηφία των συνοδών δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει, το κυριότερο θέμα όμως που τους ετέθη ήταν η ταλαιπωρία των οικογενειών, των παιδιών μας ΑμεΑ, των φορέων μας και κυρίως ο κίνδυνος τα περισσότερα από τα παιδιά μας να μη μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, το οποίο –ιδιαίτερα για τα παιδιά-ΑμεΑ των Ιδρυμάτων- αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ διέξοδο απόλαυσης, διασκέδασης και κοινωνικοποίησης, όπως άλλωστε και για αρκετές από τις οικογένειές μας.

Μετά από αυτή τη μαραθώνια σύσκεψη, που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες και αφού ενημερώσαμε και ζητήσαμε και την αρωγή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, οι υπεύθυνοι του Δήμου δεσμεύτηκαν ότι 26/7/2016, ημέρα Τρίτη, θα ξεκινήσει η λειτουργία της κατασκήνωσης και του Προγράμματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 17/9/2016.

Γνωρίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως «το μη χείρον βέλτιστον» ή ως «κάθε πέρυσι και καλύτερα», είμαστε βέβαιοι ότι καθένας και καθεμία από όλους εμάς τους γονείς, αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την κρισιμότητα των καθημερινών μαχών που δίνουμε και όλοι μαζί πλέον από τις 26/7 μέχρι το Σεπτέμβρη θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε τα παιδιά μας να μπορέσουν να απολαύσουν και φέτος σε συνθήκες ασφάλειας, την πολυπόθητη κατασκήνωσή τους, δηλαδή το δικαίωμά τους στην αναψυχή και την ψυχαγωγία.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές και καλή δύναμη στη συνέχιση του κοινού μας αγώνα!

 

Συναδελφικά,
Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ