Δελτία Τύπου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

10/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σύσκεψη Εργασίας μεταξύ Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας»

Σήμερα, Πέμπτη, 10/11/2016, πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, επισκέφθηκε τα γραφεία μας αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τη Βουλευτή και Υπεύθυνη του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και στην οποία συμμετείχαν ο τέως Υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Δερμεντζόπουλος, ο Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Γ. Σταμάτης και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα κ. Κ. Λολίτσας.

Η αντιπροσωπεία της Ν.Δ. ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο και τα Μέλη της Ε.Ε. εκτενώς για τα θέματα που αφορούν στα παιδιά μας-άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές μας, για τις θέσεις και διεκδικήσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ως μέλους του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος και για τις δράσεις της Ομοσπονδίας μας και των φορέων-μελών της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης-σύσκεψης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα εξής θέματα:

·Προστασία του εισοδήματος (μισθοί, συντάξεις των οικογενειών που έχουν άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες).

·Προστασία και μη περικοπή των πάσης φύσεως προνοιακών-αναπηρικών επιδομάτων.

·Θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης (στελέχωση, υποδομές κ.ά), εργασίας και απασχόλησης ΑμεΑ.

·Θέματα χρηματοδότησης γονεϊκών δομών, που υποκαθιστούν την υποχρέωση της Πολιτείας στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας, εκπαίδευσης, υποστηριζόμενης-ανεξάρτητης διαβίωσης των παιδιών μας, καθώς και η κατάρτιση και υπογραφή συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για το σύνολο των δομών αυτών.

·Τέλος, ιδιαίτερα επισημάνθηκε από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ η αναγκαιότητα δημιουργίας μιας εθνικής στρατηγικής για την αναπηρία, που πρέπει να διέπει οριζόντια όλες τις πολιτικές ενός σύγχρονου κράτους Πρόνοιας, καθώς επίσης της δικαιωματικής προσέγγισης και της ισότιμης ενσωμάτωσης στην κοινωνία των Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, όπως προβλέπει η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ, το Ελληνικό Σύνταγμα και οι νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του κόμματος της Ν.Δ., κατέγραψαν το σύνολο των θεμάτων που τέθηκαν, συμφώνησαν στο ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εντάσσει οριζόντια σε όλες τις πολιτικές της τη διάσταση της αναπηρίας και δεσμεύτηκαν στο ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Τομέα με την Ομοσπονδία μας και το Αναπηρικό Κίνημα, έτσι ώστε να σχεδιάσουν πολιτικές, που το κόμμα θα προτείνει για εφαρμογή προς την κατεύθυνση αυτή.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Λυμβαίο στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Ι. Σπηλιόπουλο στο 6936-192399.

Επιστροφή


13/12/2018 2:19:01 μμ