Ανακοινώσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑμεΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 π.μ.

21/11/2016ΠΡΟΣ: Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Κοιν: ΕΣΑμεΑ


Θέμα: «Κάλεσμα προς γονείς και οικογένειες ΑμεΑ της Αττικής και της Περιφέρειας για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00π.μ.»


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Όλοι εμείς οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας, καλούμαστε να δώσουμε μια ακόμα σθεναρή μάχη, ένα ακόμα δυναμικό παρόν στο Πανελλαδικό, Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο που εξήγγειλε η ΕΣΑμεΑ, την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016 στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια, ανταποκρινόμενοι στο καθήκον και την ιερή μας υποχρέωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας-ΑμεΑ και των οικογενειών μας.

ΟΛΟΙ οι γονείς ΜΑΖΙ, οι φίλοι μας, οι συνάδελφοι στους εργασιακούς μας χώρους, όλες και όλοι στις γειτονιές μας,  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 στις 10:00π.μ. στην Ομόνοια ΠΡΕΠΕΙ να διαδηλώσουμε την απόφασή μας ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας, ιδιαίτερα την τελευταία εξαετία, που οδηγούν καθημερινά  στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό τα παιδιά μας ΑμεΑ και τις οικογένειές μας

Μοναδικό μας σύνθημα το σύνθημα των παιδιών μας-ΑμεΑ, το σύνθημα του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος:

«ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ»!!!

Μοναδική διεκδίκηση των παιδιών μας ΑμεΑ και των οικογενειών μας:

«ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»!!!

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας:

«ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ»!!!


Διαδηλώνουμε μαζικά και δυναμικά την πάλη και τον καθημερινό μας αγώνα για την υγεία, την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση και εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που αποτυπώνονται σε μια σειρά μέτρων, όπως:

·Στις δυσβάσταχτες περικοπές των συντάξεών μας,

·Στην κρίση και απόδοση ποσοστών αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ με δημοσιονομικά, κατά βάση, κριτήρια,

·Στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας,

·Στον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε δομές που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούμε για τα παιδιά μας εμείς οι ίδιοι οι γονείς ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, σε Κέντρα Διημέρευσης και σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας,

·Στις περικοπές στην χρηματοδότηση δημόσιων δομών κλειστής φροντίδας, όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες και στη λεηλασία και διάλυση των ΚΕΚΥΚΑμεΑ,

·Στις μη μόνιμες προσλήψεις και στην υποστελέχωση της Δημόσιας Ειδικής Εκπαίδευσης,

·Στον άδικο συνυπολογισμό του αναπηρικού επιδόματος στο εισόδημα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας ατόμων με βαριές αναπηρίες ή γονέων ατόμων με αναπηρία και στον κίνδυνο περικοπής των αναπηρικών επιδομάτων, εάν αυτά –εσφαλμένα- θεωρηθούν ως εισόδημα.

·Στην εργασία και στην απασχόληση (με τα ποσοστά ανεργίας να είναι σε δυσθεώρητα ύψη και διαρκώς να αυξάνονται, με την ανεργία στα ΑμεΑ να είναι –στις μητέρες ΑμεΑ και ειδικά στις γυναίκες ΑμεΑ- σε ποσοστά πάνω από 80%, τις μ.μ.ε. να κλείνουν η μία μετά την άλλη και η μετανάστευση νέου στελεχιακού δυναμικού να διευρύνεται διαρκώς).


Πρέπει ΟΛΟΙ να δώσουμε το παρόν και σε αυτό το αγωνιστικό προσκλητήριο  αντίστασης στον παραλογισμό των κυβερνητικών οικονομικών επιτελείων και στην αναλγησία των στελεχών κάθε Τρόικας ή Κουαρτέτου.

Τη «διαφορά» στο μέγεθος, τη δυναμικότητα, τη συμμετοχή και το αποτέλεσμα αυτού του Συλλαλητηρίου ΠΡΕΠΕΙ να την κάνουμε ΕΜΕΙΣ οι ΓΟΝΕΙΣ!

ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ στα παιδιά μας ΑμεΑ, στις οικογένειές μας, στο αναπηρικό κίνημα της χώρας, στο καλύτερο παρόν και στο μέλλον των παιδιών μας, των οικογενειών μας, της βαλόμενης ελληνικής κοινωνίας από τις μνημονιακές πολιτικές.


Καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, από την Αττική αλλά και από κάθε γωνιά της χώρας, κάθε μέλος των οικογενειών μας, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, να λάβουμε μέρος μαζικά και δυναμικά, στο Πανελλαδικό, Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της 2 Δεκέμβρη, στις 10:00 π.μ. στην Ομόνοια που διοργανώνει η ΕΣΑμεΑ (σύντομα θα σας στείλουμε και έγγραφο για οργανωτικά θέματα).

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Επιστροφή


13/12/2018 2:19:01 μμ