Ανακοινώσεις

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

26/4/2017


ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα 

Κοιν: [Πίνακας Αποδεκτών]

Θέμα: «Στήριξη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στις παναναπηρικές προτάσεις παρέμβασης της ΕΣΑμεΑ προς τον Πρωθυπουργό για αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας των Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και των οικογενειών τους από την Κυβέρνηση»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, είναι το δευτεροβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο εκπροσωπεί τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και τις οικογένειές τους, μέσω των περίπου 220 σωματείων-μελών της, από το 1982 μέχρι και σήμερα, σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη διανύουμε τον έβδομο χρόνο κρίσης, λιτότητας, μνημονίων, μιας κατάστασης που αυτά τα χρόνια συνέβαλε στη δραματική αύξηση της ήδη εξαιρετικά υψηλής ανεργίας, φτώχιας και περιθωριοποίησης των παιδιών μας-ατόμων με βαριές αναπηρίες, αλλά και των οικογενειών μας.

Μιας περιόδου που οι επιπτώσεις των μνημονιακών παρεμβάσεων ήταν και είναι τραγικές για την εργασία μας, για τις συντάξεις μας, για την εκπαίδευση και την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Μιας περιόδου που πέραν των ανωτέρω τραγικών συνεπειών, ήταν και μια περίοδος για τα ΑμεΑ με μια σοβαρή και ιστορική αντίφαση: τον Απρίλιο του 2012 με το Ν. 4074/2012 η χώρα μας εντάσσει στο νομικό και θεσμικό της πλαίσιο το σύνολο της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και την ίδια ακριβώς περίοδο, μέχρι και σήμερα, η χώρα μας, με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει «υπονομεύει» την εφαρμογή της Σύμβασης.

Με την παρούσα, θα θέλαμε αφενός να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά, ως γονείς, ως οικογένειες, την αγωνία μας, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια που βιώνουμε εμείς, αλλά πρωτίστως τα ίδια μας τα παιδιά-άτομα με βαριές αναπηρίες που εκπροσωπούμε, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για το τι επιφυλάσσει η νέα συμφωνία της χώρας μας και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές μας για το εγγύς και απώτερο μέλλον των παιδιών μας, των οικογενειών μας, της χώρας μας.

Αφετέρου, κύριε Πρωθυπουργέ, με την παρούσα θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τη στεντόρια φωνή του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος που εκφράζεται από την ΕΣΑμεΑ, διατυπώντας την απόλυτη στήριξη και συμφωνία μας με τις προτάσεις και διεκδικήσεις που η  ΕΣΑμεΑ με την υπ΄αρ. 642/25-04-2017 επιστολή της (η οποία επισυνάπτεται) σας κατέθεσε και να σας ζητήσουμε κι εμείς ως γονείς και οικογένειες των Ατόμων με Αναπηρίες, να λάβετε άμεσα μέτρα προστασίας των Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και των οικογενειών μας, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης των μέτρων και των αντίμετρων που θα πλαισιώσουν τη νέα συμφωνία, μετά την επικείμενη αξιολόγηση των δανειστών της χώρας μας.

Θέλουμε να διατρανώσουμε τη φωνή μας και να κάνουμε σε όλους κατανοητό ότι εμείς οι γονείς των Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, μαζί με την ΕΣΑμεΑ, το Εθνικό Αναπηρικό Κίνημα, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας-ΑμεΑ και για τις οικογένειές μας, για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

 
Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ 
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 


ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 
 
 
[Πίνακας Αποδεκτών]: 
-Υπουργικό Συμβούλιο 
-Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
-Υπουργό Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναρδάκη
-Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Δ. Λιάκο
-Αρχηγούς Κομμάτων
- Ε.Σ.Α.μεΑ.
-Φορείς Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ