Ανακοινώσεις

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΙΟΥ ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΥΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

15/6/2017


ΠΡΟΣ:
Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Κοιν:
(όπως πίνακας αποδεκτών κοινοποίησης)


Θέμα: «Ένα ακόμη βήμα προς την δικαίωση των γονέων ατόμων με αναπηρία και των παιδιών μας για την πολυπόθητη καταβολή του Ειδικού Νοσηλίου Τροφείου ΣΥΔ από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά τις πιέσεις και την δημοσιοποίηση του προβλήματος που προέκυψε από επίμονες προσπάθειες παραγόντων του ΕΟΠΥΥ και τα συνεχή παράλογα και εκτός νόμου προσχώματα και προφάσεις που εφεύρισκαν προκειμένου να μην εφαρμοστεί και να μην καταβληθεί το ειδικό νοσήλιο ΣΥΔ και επί σειρά μηνών εμπαιγμό που έχουμε υποστεί για το θέμα αυτό εμείς οι γονείς αλλά και τα παιδιά μας με νοητική αναπηρία και άλλες βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ΣΥΔ, υπήρξε εν τέλει αποτέλεσμα.

Με προσωπική παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργείου Υγείας κ. Πολάκη, για μια ακόμη φορά, θεραπεύτηκε θέλουμε όμως να πιστεύουμε και ευχόμαστε όχι προσωρινά αλλά και μόνιμα, όπως μας διαβεβαίωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, το πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν, η καταβολή του Ειδικού Νοσηλίου Τροφείου για κάθε άτομο με αναπηρία που διαβιεί σε οποιανδήποτε τύπο ΣΥΔ, γίνεται όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, ανάλογα με την βαρύτητα της αναπηρίας κάθε ατόμου, ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η γνωμάτευση των ΚΕΠΑ και όσα προβλέπει η σύμβαση, είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ και δεν επιδέχονται παρερμηνείας, όχι μόνο από τις ΣΥΔ, αλλά και από τον ΕΟΠΥΥ.

Από αύριο 16/6/2017 (σύμφωνα με ρητή διαβεβαίωση της αρμόδιας Δ/νσης και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ), στελέχη από την αρμόδια Διεύθυνση Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ θα επικοινωνήσουν με κάθε ΣΥΔ ξεχωριστά και θα δώσουν οδηγίες, ώστε, από αύριο κιόλας, κάθε ΣΥΔ να μεταβεί στην τοπική ΠΕΔΙ και να λάβει κλειδάριθμο ώστε να μπορούν να κατοχυρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία στην ηλεκτρονική φόρμα του ΕΟΠΥΥ για κάθε άτομο με αναπηρία που φιλοξενεί κάθε ΣΥΔ.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή σε όλες τις ΣΥΔ, να έχουν έτοιμα για κάθε άτομο με αναπηρία που φιλοξενούν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται ως υποχρεωτικά στη σύμβαση και τα προαιρετικά, μόνο όπου αυτά είναι διαθέσιμα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για την άμεση παρέμβαση του, την συνέπεια του και την ανταπόκρισή του, θέλουμε όμως να εκφράσουμε και την βαθύτατη θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτησή μας όταν για τα αυτονόητα για την εφαρμογή των νόμων και για τα θεσμικά και συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών μας, χρειάζεται να ζητάμε, να απαιτούμε και τελικά να παρεμβαίνει ο ίδιος ο Υπουργός σε στελέχη ή υπηρεσιακούς παράγοντες Οργανισμών απλά για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…..

Η εξαγγελθείσα κινητοποίηση την Τρίτη 20/6/2017, αναστέλλεται, όμως, ο αγώνας μας μέσα στα Υπουργεία και στον ΕΟΠΠΥ συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι την τελική μας δικαίωση.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, οι Φορείς Μέλη της, φορείς που λειτουργούν ΣΥΔ, τα παιδιά μας, όλα τα άτομα με νοητική αναπηρία και με άλλες βαριές αναπηρίες, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι να κερδίσουμε και την επόμενη μάχη που θα την δώσουμε με το ίδιο σθένος, όποτε κι εάν χρειαστεί, και θα την κερδίσουμε και αυτή…

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                   

 

 

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

                             

 

[Πίνακας αποδεκτών κοινοποίησης]

-Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Α. Τσίπρα
-Πρόεδρο ΝΔ, κ. Κ. Μητσοτάκη
-Πρόεδρο Κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», κ. Στ. Θεοδωράκη 
-Πρόεδρο ΑΝΕΛ, κ. Π. Καμμένο
-Γεν. Γραμματέα ΚΚΕ, κ. Δ. Κουτσούμπα
-Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, κα Φ. Γεννηματά
-Πρόεδρο Ένωσης Κεντρώων, κ. Β. Λεβέντη

-Υπουργό Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναδάκη

-Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό

-Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη

-Συνήγορο του Πολίτη

-Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη
-ΕΣΑμεΑ

-ΣΥΔ

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ