Ανακοινώσεις

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ 20ΜΗΝΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑμεΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΔ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

11/9/2017


ΠΡΟΣ: Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη

ΚΟΙΝ.: -Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη
            -ΕΣΑμεΑ
            -Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

Θέμα: «Επιτέλους, ας παρέμβει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης και να δοθεί τέλος στον 20μηνο εμπαιγμό των παιδιών μας ΑμεΑ, των οικογενειών μας και των ΣΥΔ που διαμένουν τα παιδιά μας και παραμένουν απλήρωτες από τον ΕΟΠΥΥ»

 Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς, μετά την με Αρ. Πρωτ.: 16685/17 / 21-4-2017 Εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, με τίτλο «ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ», καθώς και το με αριθμό ΔΒ3Γ/800/6-6-2017 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ όπου οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΟΠΥΥ επιχείρησαν να καταργήσουν το νομοθετικό πλαίσιο και να ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ (!!!) με εγκυκλίους που τελικά αποσύρθηκαν (;;;) μετά τις δίκαιες, άμεσες και έντονες αντιδράσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αλλά και αφού έχουν προηγηθεί οι επιστολές διαμαρτυρίας μας αλλά και οι εκκλήσεις μας προς εσάς

· με αριθμ. πρωτ. 214/7-6-2017 με θέμα «Να δοθεί άμεσα λύση από τον Αναπλ. Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη στην καταβολή του Ειδικού Νοσηλίου Τροφείου των ΣΥΔ, οι οποίες συνεχίζουν να μένουν απλήρωτες από τον ΕΟΠΥΥ εδώ και 17 μήνες» που απευθύναμε σε εσάς και κοινοποιήσαμε στον ΕΟΠΥΥ,

· με αρ. Πρωτ. 293- 13/6/2017 με Θέμα: «Αίτημα άμεσης παρέμβασης του Αναπλ. Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, και παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στο Υπ. Υγείας στις 20/6/2017 για την συνεχιζόμενη μεθόδευση και τον εμπαιγμό από τον ΕΟΠΥΥ με την μη καταβολή του Ειδικού Νοσηλίου Τροφείου των ΣΥΔ»,

συνεχίζεται η μεθόδευση, ο εμπαιγμός και η εμμονική συμπεριφορά παραγόντων του Οργανισμού να ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ (!!!) με εγκυκλίους.

Στις 6-9-2017, υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού, κατά την πάγια τακτική τους, πλέον, και με γνώμονά το ανεξήγητο μένος τους κατά των ΑμεΑ που τους διακρίνει, αγνοώντας (;;;):

·       τη Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ ΣΥΔ και ΕΟΠΥΥ και έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του Οργανισμού αλλά και από τον Αναπλ. Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη (κεφ. Β – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΑΡ. 13)

·       την Κ.Υ.Α. Αριθμ. Π3β/Φ.ΓΕΝ/Γ.Π.οικ. 3394 ΦΕΚ 74Β/29 Ιανουαρίου 2007 (άρθρο 2, παρ. 2 και παρ. 3) που προβλέπει ότι: «Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ή ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ…» (άρθρο 2 παρ. 2), καθώς επίσης και ότι « Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) αντιμετωπίζουν το ζήτημα της διαβίωσης των ατόμων με αναπηρίες και αποτελούν κατοικίες…» (άρθρο 2, παρ. 3),

·       το Π.Δ. 187/2005 (ΦΕΚ 231 Α 22 Σεπτεμβρίου 2005) με το οποίο ορίζονται οι υπηρεσίες Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και θεραπειών που έχουν ανάγκη οι Δικαιούχοι εντός του οριζόμενου από τη νομοθεσία ωραρίου των οκτώ ή άνω των οκτώ ωρών τις εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα (καθώς και η μεταφορά των δικαιούχων από και προς το κέντρο η απασχόληση, η άθληση και η ιατρική παρακολούθηση), υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται από ΕΙΔΙΚΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ, ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ/ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ - ΚΔΗΦ ΑμεΑ και όχι από τις ΣΥΔ, όπου ουτε στους σκοπούς, ούτε στην άδειά λειτουργίας τους προβλέπεται κάτι τέτοιο, ούτε βέβαια και στη φιλοσοφία τους.

 

εξέδωσαν, λοιπόν, στις 6/9/2017, την εγκύκλιο με αρ. Πρωτ.: ΔΑ3Β/76/Οικ.37203/2017 και θέμα: ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ όπου στη σελίδα 9 σημείο 10, επιχειρούν την ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ και ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ των ατόμων με αναπηρία που διαβιούν στις ΣΥΔ και αρνούνται να αποζημιώσουν ΣΥΔ αν οι διαμένοντες σε αυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν το πρόγραμμά τους σε Κέντρα Διημέρευσης.

 

Κύριε Υπουργέ,

Πέρα από το ισχύον ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο και την ισχύουσα σύμβαση, εμείς οι γονείς των ατόμων με αναπηρίες, θέλουμε να σας δηλώσουμε για ύστατη φορά και να στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Πρόεδρο, Διευθυντή, Προϊστάμενο, Υπάλληλο Οργανισμού, όπως κι εάν αυτός/-ή λέγεται, είτε κ. Μπερσίμης, είτε κ. Σφακιανάκη, να μας πάνε πίσω στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και να μετατρέψει μεταξύ άλλων τις ΣΥΔ, τις πιο σύγχρονες δομές διαβίωσης ατόμων με αναπηρίες, που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας, με τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος και την συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. και να τις μετατρέψει σε άσυλα ή να τις οδηγήσει σε λουκέτο και να οδηγήσει τα παιδιά μας -και όσους από εμάς τους γονείς τους βρισκόμαστε εν ζωή- σε ηθικό και κοινωνικό θάνατο.

Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε…..

Η αντίδραση μας θα είναι άμεση….

Φτάνει ΠΙΑ!!!!!!!!

Ως πολιτικό προϊστάμενο του ΕΟΠΥΥ, σας καλούμε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να δώσετε λύση τώρα!

Κύριε Υπουργέ,

Ζητούμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση μαζί σας, με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και την αρμόδια υπάλληλο (κ. Σφακιανάκη), ώστε να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση και τέλος στον χρόνιο εμπαιγμό μας από τον ΕΟΠΥΥ για το Ειδικό Νοσήλειο των ΣΥΔ, τόσο για το οφειλόμενα από το 2016 από τον ΕΟΠΥΥ στις ΣΥΔ, όσο και για τα τρέχοντα του 2017.


 
Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,    
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                            

  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ