Κατασκηνώσεις ΠΟΣΓΚΑμεΑ

«Επιστολή διαμαρτυρίας και αίτημα ακύρωσης απόφασης Νομαρχίας Αν. Αττικής περί μη λειτουργίας Π.Ε. Αγίου Ανδρέα και Κερατέας»

27/5/2010

ΠΡΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ, κ. Λ. ΚΟΥΡΗ

 ΚΟΙΝ.: -Πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου Αν. Αττικής
             -Μέλη Νομαρχιακού Συμβουλίου Αν. Αττικής
             -Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής
             -Βουλευτές Πολιτικών Κομμάτων Εκλογικής Περιφέρειας Αττικής
             -ΕΣΑμεΑ
             -Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

                                                         

ΘΕΜΑ:«Επιστολή διαμαρτυρίας και αίτημα ακύρωσης απόφασης Νομαρχίας Αν. Αττικής περί μη λειτουργίας Π.Ε. Αγίου Ανδρέα και Κερατέας»

 Αξιότιμε Κύριε Νομάρχα,

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) αποτελεί το δευτεροβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανο των Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες), εκπροσωπεί περίπου 200 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και μεταξύ άλλων υλοποιεί κάθε χρόνο το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία (βάσει Υπουργικής Απόφασης) σε κατασκηνωτικούς χώρους σε όλη τη Χώρα, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 4.500 άτομα κατασκηνωτές, συνοδοί και βοηθοί. 

Περίπου το 50% των συμμετεχόντων Πανελλαδικά στο Πρόγραμμα φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και της Κερατέας και η λειτουργία τους βρίσκεται εντός των διοικητικών αρμοδιοτήτων της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι η Νομαρχία σας δεν θα λειτουργήσει τις δύο αυτές Κατασκηνώσεις (Δ’-Ε’ Π.Ε. Αγίου Ανδρέα και Ζ’ Π.Ε. Κερατέας) με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Κύριε Νομάρχα,

Καταλάβετε ότι και με δεδομένη την υφιστάμενη δεινή οικονομική κατάσταση των οικογενειών, αλλά και των ιδίων των ατόμων με αναπηρία, η υλοποίηση του εφετινού κατασκηνωτικού προγράμματος ανάγεται σε θέμα ύψιστης κοινωνικής σημασίας.

Επίσης, λάβετε υπόψη σας ότι η συμμετοχή για πολλούς από τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα είναι η μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται για να βγουν από τα ιδρύματα που ζουν και περιθάλπονται (παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στο προσωπικό των Ιδρυμάτων όπου διαμένουν τα ΑμεΑ να πάρουν την ετήσια άδειά τους, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις-ανακαινίσεις στο χώρο των Ιδρυμάτων κατά τη διάρκεια των κατασκηνωτικών περιόδων), όπως επίσης, και για τις οικογένειες που έχουν άτομα με αναπηρία είναι η μοναδική περίοδος αυτή των κατασκηνώσεων για να «αναπνεύσουν» από την καθημερινή 24ωρη ευθύνη της φροντίδας και περίθαλψης των ατόμων με αναπηρία που έχουν στην οικογένειά τους.

Δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες και με πιο αιτιολογικό η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, εσείς ως φυσικός και πολιτικός προϊστάμενος και το Νομαρχιακό σας Συμβούλιο, λάβατε μία τόσο σκληρή απόφαση να μην λειτουργήσουν οι δύο κατασκηνωτικοί χώροι που φιλοξενούν ΑμεΑ.

Σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτή σας την απόφαση, η οποία θεωρούμε ότι κινείται στα όρια της κοινωνικής αναλγησίας, σας καλούμε να την ανακαλέσετε άμεσα, στο πρώτο Νομαρχιακό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, στο οποίο και σας ενημερώνουμε ότι θα παρευρεθούμε προκειμένου, ως απαρχή των κινητοποιήσεών μας, να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να μας δοθούν επαρκείς  διευκρινήσεις και απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά που δημιουργεί αυτή σας η απόφαση (η οποία να σημειωθεί ότι δεν μας κοινοποιήθηκε καν ως άμεσα ενδιαφερόμενους).

Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι άμεσες, δυναμικές και θα έχουν την ίδια ένταση που έχει και ο τρόπος που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους τις συνέπειες της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

                  Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣ                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ 

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ