Κατασκηνώσεις ΠΟΣΓΚΑμεΑ

«Καταγγελία – Αναγγελία Κινητοποίησης για τις κατασκηνώσεις της Αττικής»

27/5/2010

ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΚΟΙΝ: -ΕΣΑμεΑ 
           -ΜΜΕ

 ΘΕΜΑ:  «Καταγγελία – Αναγγελία Κινητοποίησης για τις κατασκηνώσεις της Αττικής»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη του «πολυπόθητου», για τα παιδιά μας και για τις οικογένειες μας, Κατασκηνωτικού Προγράμματος για ΑμεΑ που η Ομοσπονδία μας υλοποιεί κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες.

Με δεδομένη την υφιστάμενη δεινή οικονομική κατάσταση των οικογενειών, αλλά και των ιδίων των ατόμων με αναπηρία, η υλοποίηση του εφετινού κατασκηνωτικού προγράμματος ανάγεται σε θέμα ύψιστης κοινωνικής σημασίας.

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει η Χώρα αυτή την περίοδο, καταφέραμε με πάρα πολύ κόπο να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες για την υλοποίηση του Προγράμματος διαδικασίες απ’όλους τους συναρμόδιους φορείς της Πολιτείας, να υπογραφούν όλες οι σχετικές αποφάσεις και παρά τις συνήθεις καθυστερήσεις των διαφόρων υπηρεσιών και τις επιβεβλημένες μειώσεις των πόρων, εμείς να είμαστε σε θέση και φέτος να υλοποιήσουμε, σε πλαίσια αξιοπρέπειας και ασφάλειας, το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑμεΑ για το καλοκαίρι του 2010.

Δυστυχώς όμως για τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους που κατοικούν στην Αττική ή σε όμορους Νομούς και πρόκειται να φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις που ανήκουν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Ανατολικής Αττικής (Αγίου Ανδρέα και Κερατέας) ο Νομάρχης, Κος Λ. Κουρής, και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αν. Αττικής παράνομα αποφάσισαν την μη λειτουργία των δυο αυτών κατασκηνωτικών χώρων, όπου μαζί με την κατασκήνωση της Νέας Πεντέλης, κάθε χρόνο, φιλοξενούν σχεδόν το 50% του συνόλου των συμμετεχόντων ανά την Ελλάδα στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑμεΑ.

Αυτή η ανάλγητη απόφαση δεν μπορεί να απαντήσει επ’ ουδενί  τόσο στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουν τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους όσο και σε πλήθος ερωτηματικών που εύλογα γεννιούνται όπως λ.χ. γιατί μόνο η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής δηλώνει αδυναμία λειτουργίας των κατασκηνώσεων για την ευπαθέστερη κοινωνικά ομάδα των ΑμεΑ και την ίδια αδυναμία δεν δηλώνει και η Νομαρχία Αθηνών, η οποία παρά τις όποιες δυσκολίες και περικοπές θα λειτουργήσει την κατασκήνωση της Ν. Πεντέλης ή ακόμα και άλλες Νομαρχίες ανά την Ελλάδα με τις ίδιες δυσκολίες πρόκειται να λειτουργήσουν τις κατασκηνώσεις που είναι εντός των διοικητικών τους ορίων.

Το κτίριο της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη, τη Δευτέρα 31/5/2010 και ώρα 19:00 είναι ο τόπος και ο χρόνος που ΟΛΟΙ θα συναντηθούμε προκειμένου να καταγγείλουμε δημόσια και να εκφράσουμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτήν την κοινωνικά ανάλγητη απόφασή του που έλαβε για εμάς χωρίς εμάς (αφού δεν μας κοινοποιήθηκε καν η σχετική απόφαση της Νομαρχίας).

Το παράδειγμα των παιδιών μας στην καθημερινή τους μάχη για ζωή με αξιοπρέπεια είναι τρόπος ζωής για εμάς.

Πρέπει ΟΛΟΙ μαζί να είμαστε ενωμένοι και σε εγρήγορση, να δώσουμε και αυτή τη μάχη ώστε να προασπίσουμε και να διασφαλίσουμε το θεσμό των κατασκηνώσεων για ΑμεΑ.

 

Συνάδελφοι,

Εάν δεν ανατραπεί η απόφαση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και τελικά δεν λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και της Κερατέας, τότε, όχι μόνο τα παιδιά μας στην Αττική δεν θα πάνε κατασκήνωση, αλλά τίθεται σε άμεσο κίνδυνο και ο ίδιος ο θεσμός και η λειτουργία του για τα επόμενα χρόνια.

Δευτέρα 31/5/2010, ώρα 19:00 στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!         

   

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

                  Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣ                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ 

Επιστροφή


20/11/2018 1:56:49 μμ