Δράση/Ενέργειες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

22/6/2010

 

                                                                                                                                                                        

Θέμα: «Συγκέντρωση-Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, στις 23 Ιουνίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10 π.μ.  με αίτημα:

 

Οικονομική ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας-Πρόνοιας &Ψυχικής Υγείας και διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του. Διακοπή στην κατάρρευση των Κοινωνικών Προνοιακών Δομών και Υπηρεσιών Υγείας και Ψυχικής Υγείας  της χώρας»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Τα άτομα με αναπηρία έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον την αδυναμία του Κράτους να χρηματοδοτήσει το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και ψυχικής υγείας, αδυναμία που εάν συνεχιστεί και δεν ληφθούν εγκαίρως συγκεκριμένα μέτρα, θα οδηγήσει στην κατάρρευση του δημοσίου Συστήματος Υγείας, Πρόνοιας & Ψυχικής Υγείας.

 

Οι υπηρεσίες των μονάδων κοινωνικής φροντίδας αδυνατούν να περιθάλψουν τα άτομα με αναπηρία, οι εργαζόμενοι προνοιακών μονάδων παραμένουν απλήρωτοι, ενώ προνοιακές μονάδες που δημιουργήθηκαν με μόνο όπλο το ψυχικό σθένος των γονιών των ατόμων με αναπηρία και έχουν προσφέρει ανεκτίμητο έργο σε βάθος χρόνου κλείνουν ή κινδυνεύουν να κλείσουν. Η έλλειψη χρηματοδότησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας αφήνει τα άτομα με ψυχική αναπηρία στην τύχη τους. Η μεταρρύθμιση του Συστήματος Ψυχικής Υγείας μένει μετέωρη. 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Τα άτομα με αναπηρία της χώρας και οι οικογένειές τους πρέπει μαζικά να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Τη θωράκιση και προστασία του δημοσίου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας. Διεκδικούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να επανακαθορίσει τις προτεραιότητες της και να θέσει στην κορυφή των πολιτικών της εκείνες τις πολιτικές, που θα βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει σήμερα η Υγεία, η Πρόνοια και η Ψυχική Υγεία.

 

Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε μαχητικά το δίκιο μας.  

 

Γι’ αυτό η ΠΟΣΓΚΑμεΑ καλεί μαζικά τους Φορείς-Μέλη της και τους εργαζόμενους σε δομές Πρόνοιας απ’όλη την Ελλάδα στη Συγκέντρωση - Διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από την ΕΣΑμεΑ την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, στις 10 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος (Νίκης και Μητροπόλεως).

 

Κυρίαρχο αίτημα και σύνθημά μας :

«Εδώ και τώρα ενισχύστε οικονομικά το Σύστημα Υγείας, Πρόνοιας και Ψυχικής Υγείας και διασφαλίστε το δημόσιο χαρακτήρα του. Η λύση υπάρχει. Πολιτική βούληση χρειάζεται. Θεσπίστε ειδικό κοινωνικό πόρο για την οικονομική ενίσχυση των μονάδων υγείας και πρόνοιας & ψυχικής υγείας» 

 

Η ανταπόκριση των γονέων και των οικογενειών ΑμεΑ σε αυτό το κάλεσμα πρέπει και θα είναι μαζική.

 

Παρακαλούμε πολύ όπως ενημερώσετε τα μέλη σας για την καθολική τους συμμετοχή στη Συγκέντρωση - Διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, στις 10 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος.

 

 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

  

                                                                                       ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣ          ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ

 

 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ