Ανακοινώσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

18/11/2010

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και των φορέων-μελών της στο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο για την 3η Δεκέμβρη»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη- Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν τις πιο σκληρές και επώδυνες επιπτώσεις από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

 

Οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας ΑμεΑ, σε ανάλογες παρελθούσες περιόδους, είμαστε οι πρώτοι που βιώνουμε τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η ιστορία αυτή, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί.

 

Οι πολύχρονοι συλλογικοί αγώνες που έχουν δοθεί από το αναπηρικό κίνημα και οι κατακτήσεις τους, πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο.

 

Απόφαση του αναπηρικού κινήματος, την οποία στηρίζει και στην οποία συμμετέχει ενεργά η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, είναι να στείλει το ηχηρότερο μήνυμα προς την οργανωμένη Πολιτεία, κάθε οργανωμένο φορέα της Κοινωνίας και κάθε Έλληνα πολίτη και να διατρανώσει ότι, η φετινή 3η Δεκέμβρη δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας και κοινωνικής διεκδίκησης.

 

Κάθε μέλος των οικογενειών μας, τα άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας, γυναίκες και άντρες, νέοι και ηλικιωμένοι από κάθε γωνιά της χώρας, κάθε φίλος μας και συνάδελφος από τον εργασιακό μας χώρο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Συλλαλητήριο της 3ης Δεκέμβρη 2010 στην Πλατεία Συντάγματος, στις 10:00 το πρωί.


Διεκδικούμε:
• τη λήψη οικονομικών μέτρων για την εισοδηματική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους,

• την προστασία των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης με τη λήψη άμεσων και διακριτών μέτρων,

• τη διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αρχών που θα οδηγεί σε αξιοπρεπή ζωή τα άτομα με αναπηρία, με πρώτο μέτρο την επαναφορά των δώρων και επιδομάτων αδείας σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία και των εργαζομένων με αναπηρία,

• την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει διαχρονικά τα άτομα με αναπηρία και λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις,

• την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δωρεάν χορήγηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών, ορθοπεδικών, θεραπευτικών μέσων

• τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την ανάπτυξη του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, την ίδρυση και αναβάθμιση των μονάδων χρονίων πασχόντων, κέντρων αποκατάστασης, την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης κ.λπ,

• τη διασφάλιση της λειτουργίας όλων των προνοιακών δομών.

 

Συνάδελφοι,

 

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη δεν οργανώνουμε και δεν συμμετέχουμε σε καμία άλλη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα αναπηρίας.

Σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα, καλεί όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με ή χωρίς αναπηρία να δώσουμε δυναμικό «παρών» στο μεγάλο Πανελλαδικό – Παναναπηρικό Συλλαλητήριο, την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010 και ώρα 10:00 το πρωί, στην Πλατεία Συντάγματος για να στείλουμε όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία και σε όλη την Κοινωνία, για την αναγκαιότητα θέσπισης ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.

 

Όλοι οι φορείς – σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ θα συγκεντρωθούμε στις 09:00 το πρωί της 3ης Δεκέμβρη στην πλατεία Κοραή (σταθμός μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»), μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους μας και θα πραγματοποιήσουμε πορεία μέχρι την πλατεία Συντάγματος, που θα είναι ο κυρίως όγκος του Πανελλαδικού-Παναναπηρικού Συλλαλητηρίου.

 

Η προστασία του δικαιώματος σε μια αξιοπρεπή ζωή είναι υπόθεση όλων μας!

 

ΟΛΟΙ στις 3 Δεκέμβρη 2010 και ώρα 10:00 στην Πλατεία Συντάγματος!

 

Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι γιορτή, είναι καταγγελία και πάλη μαζική!

 

 

(για περισσότερες πληροφορίες και τη δήλωση του πλήθους των συμμετεχόντων στην προσυγκέντρωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στην πλατεία Κοραή και στο Πανελλαδικό – Παναναπηρικό Συλλαλητήριο της 3ης Δεκέμβρη, καλέστε στο τηλ. 210-5236501, 210-5230423)

 

 

 

 

                                Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                                                                     

                                   
 
                                   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣ                        ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ         

     

 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ