Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2009

ΕΣΑμεΑ: ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

9/9/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 15.00

 

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 15.00 έξω από τη Βουλή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης), καθώς και το γραφείο του κ. Μπέζα (Καραγιώργη Σερβίας),  με αφορμή τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση οδηγώντας σε αδιέξοδο τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

 

Παρά την επιμονή της Συνομοσπονδίας, δεν ελήφθη υπόψη η πρότασή για την εξαίρεση των ελευθέρων επαγγελματιών με αναπηρία από τα νέα μέτρα, γεγονός που δείχνει εγκληματική αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες τους πληθυσμού, σε μια οικονομική συγκυρία που η ακρίβεια πλήττει βάναυσα τις διεθνείς αγορές και οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση.

 

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η Συνομοσπονδία  ζητεί  την Ένταξη φορολογικού μέτρου στο Σχέδιο Νόμου «Ενίσχυση της διαφάνειας του Κρατικού Προϋπολογισμού Έλεγχος των Δημοσίων Δαπανών, Μέτρα Φορολογικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ατόμων με αναπηρία», πρόταση που μπορεί να αποτελέσει ένα μέτρο φορολογικής δικαιοσύνης και ουσιώδους οικονομικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία, που πλήττεται από την ανεργία και τη φτώχεια περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πληθυσμού. 

 

Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα απαιτεί εδώ και τώρα να μην περάσουν τα άδικα και εξουθενωτικά φορολογικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση τους ελεύθερους επαγγελματίες με αναπηρία. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει επιτέλους κατά πρόσωπο τις ευθύνες της. 

 

Η Συνομοσπονδία στηρίζει ένθερμα και την κινητοποίηση  διαμαρτυρίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τα νέα μέτρα, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 12.00 έξω από τη Βουλή.

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ