Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2009

ΕΣΑμεΑ:Δικαίωση του αιτήματος της Ε.Σ.Α.μεΑ για τη διατήρηση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες με αναπηρία

11/9/2008

 Ε.Σ.Α.μεΑ., κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση της διαφάνειας του κρατικού προϋπολογισμού, έλεγχος των δημοσίων δαπανών, μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατέθεσε στον Πρόεδρο και τα Μέλη αυτής επιστολή με την οποία ζητούσε τη διατήρηση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία που αποκτούν εισοδήματα ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή από ατομική εμπορική επιχείρηση. Η ένταξη αυτού του μέτρου είχε στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ατόμων με αναπηρία και τη στήριξη εκείνων των ατόμων με αναπηρία που ήδη δραστηριοποιούνται στο τομέα της επιχειρηματικότητας.

Η αμετακίνητη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών μπροστά σε αυτό το δίκαιο αίτημα ανάγκασε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συνομοσπονδίας να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008. Για το ίδιο θέμα η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών προχώρησε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου έξω από τη Βουλή ενώ αντιπροσωπεία της παρέμεινε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Ο συντονισμός των δράσεων του αναπηρικού κινήματος απέδωσε καρπούς.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, απέναντι στις έντονες και συντονισμένες αντιδράσεις των ατόμων με αναπηρία σε ένα βαθύτατο αντιλαϊκό μέτρο, που οδηγούσε σε οικονομικό αδιέξοδο τα άτομα με αναπηρία που αποκτούν εισοδήματα ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή από ατομική εμπορική επιχείρηση και δημιουργούσε διακρίσεις μεταξύ των ιδίων των ατόμων με αναπηρία, προχώρησε στη συμπερίληψη διάταξης με την οποία διατηρείται το αφορολόγητο και για τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% που αποκτούν εισοδήματα ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή από ατομική εμπορική επιχείρηση.

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ