Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2009

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Σ.ΑμεΑ. στον Πρωθυπουργό για τη Μονή Αγ. Διονυσίου: Ζητείται η προσωπική του παρέμβαση για να μην κατεδαφιστούν Κατασκηνώσεις ΑμεΑ

15/9/2008

Την έντονη διαμαρτυρία και τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή της στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, αναφορικά με τη διεκδίκηση εκτάσεων, στις οποίες φιλοξενούνται Κατασκηνώσεις Ατόμων με Αναπηρία, από τη Μονής Αγ. Διονυσίου, υπόθεση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) με την υπʼ αριθ. πρωτ. 1428/11.9.2008 Ανοιχτή Επιστολή της προς Υπουργούς της Κυβέρνησης, κατήγγειλε τις απαράδεκτες αξιώσεις της Μονών του Αγίου Όρους επί εδαφικών εκτάσεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Ο λόγος για 26 στρέμματα των κατασκηνώσεων της Μεταμόρφωσης / Χαλκιδικής, που επί δεκαετίες τώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας φιλοξενούν πάνω από 1000 παιδιά και νέους με αναπηρία από τη Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και μαθητές άπορων οικογενειών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, προσφέροντας τεράστιο κοινωνικό έργο.

Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει τις αδηφάγες διεκδικήσεις των Μονών του Αγίου Όρους επί εδαφικών εκτάσεων, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο, όχι μόνο το σημαντικό κοινωνικό έργο που έχει συντελεστεί για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην τοπική, αλλά και ευρύτερη ελληνική κοινωνία, καθώς και την εργασία εκατοντάδων ατόμων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες της κατασκήνωσης.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που έχουν αναστατώσει το σύνολο των ατόμων με αναπηρία και κάθε σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη, σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα ζητεί την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, προκειμένου να σταματήσει το ανελέητο κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει ενάντια στα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία «εκείνοι» που αρνούνται το κυνήγι του πλούτου και των επίγειων απολαύσεων.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο να απολεσθούν κεκτημένα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ