Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2009

Στον αέρα οι κατασκηνώσεις για τα άτομα με αναπηρίες απο τις "ιερές" διεκδικήσεις

16/9/2008

Ενώ η Ελληνική κοινωνία συνταράσσεται από το σκάνδαλο της μονής βατοπεδίου μία ακόμη «ιερή» διεκδίκηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την παρακείμενη μονή του Αγίου Διονυσίου η οποία με αγωγή της από τον Αύγουστο του 2006 διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο έκταση 8000 στρεμάτων στην Κασάνδρα της Χαλκιδικής η οποία εκδικάζεται στις 17/09. Σε αυτή την έκταση περιλαμβάνονται 26 στρέμματα όπου εδώ και μισό αιώνα λειτουργούν οι κατασκηνώσεις όπου παραθερίζουν άτομα με αναπηρία.

Πρόκειται για μια ενέργεια η οποία αποδεικνύει το ανάλγητο και ξεδιάντροπο πρόσωπο των υπευθύνων της μονής που ενώ είναι ταγμένοι να υπηρετούν τον Θεό και τον συνάνθρωπο προφανώς προτάσσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια για μια έκταση που θεωρείται περιοχή φιλέτο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τουρισμό. Ως ενεργοί πολίτες στον χώρο των ατόμων με αναπηρία δεν μπορούμε να μην στιγματίσουμε και να καταδικάσουμε αυτή την προκλητική συμπεριφορά που θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων να στερήσει σημαντικές υπηρεσίες από τα άτομα με αναπηρία που τις έχουν τόση ανάγκη.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σιωπά, και δεν υπερασπίζεται δια των αρμοδίων Υπουργών Υγείας πρόνοιας και εσωτερικών την νομιμότητα. Επισημαίνουμε πως με τον Ν 2646/1998 η έκταση των26 στρεμμάτων όπου λειτουργούν οι κατασκηνώσεις είναι στην κυριότητα του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας.

Καλούμε τον οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και τον Αρχιεπίσκοπό Αθηνών να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα καταδικάζοντας με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό συμπεριφορές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Καλούμε την κυβέρνηση και την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να επιβάλλουν την αυτονόητη νομιμότητα και να διασφαλίσουν την ανεμπόδιστη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για πράξη συναλλαγής έχοντας μάλιστα ως άλλοθι και προμετωπίδα το «καλό» των ατόμων με αναπηρία παραχωρώντας εκτάσεις που ανήκουν στον ελληνικό λαό σε αδίστακτους ιδιότες που καλύπτουν με το ράσο τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.
Αθήνα 15/09/2008
Με εκτίμηση
Παρέμβαση αναπήρων πολιτών

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ