Ανακοινώσεις

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ;

15/11/2010

11/11/2010

 

«ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ»

 

Τι συμβαίνει στο ΟΑΚΑ ;

Καθημερινά, 5 ημέρες την εβδομάδα από τις 13:00 έως τις 19:00, δεκάδες άτομα με αναπηρία προσέρχονται στην πισίνα καταδύσεων του Ολυμπιακού Σταδίου για να αθληθούν σε συνεδρίες εξατομικευμένης θεραπευτικής κολύμβησης.
Και δεκάδες αλλόφρονες γονείς, από κάθε γωνιά της Αθήνας, προσπαθούν να βρουν «μια θέση στον ήλιο» μ’ άλλα λόγια, να σταθμεύσουν κοντά στην είσοδο του κολυμβητηρίου, αλλά …….φεύ……. εις μάτην! Διότι οι θέσεις είναι «πιασμένες» από 100ντάδες αυτοκίνητα άλλων γονέων, «φυσιολογικών» παιδιών που επίσης αθλούνται στους ίδιους χώρους.
Είτε όποτε υπάρχει κάποιος ποδοσφαιρικός αγώνας, ο χώρος κατακλύζεται από τα αυτοκίνητα « «ευγενέστατων φιλάθλων». Και στις δυο περιπτώσεις, και στις όποιες διαμαρτυρίες μας, οι απαντήσεις κυμαίνονταν από ένα απλό ανασήκωμα των ώμων, ή κάποια βρισιά, (προτιμητέα ίσως;) ή, ακόμα χειρότερα, σ’ένα «τι με νοιάζει εμένα, κυρά μου;» (το τελευταίο ηχεί μάλλον σαν ράπισμα, μόνο που δεν θεωρώ τον εαυτό μου τόσο καλή Χριστιανή για να στρέψω και το άλλο μου μάγουλο!).
Απευθύνθηκα στους υπευθύνους των φορέων, καθώς και στον υπεύθυνο του κολυμβητηρίου, αλλά φάνηκε από τα λεγόμενά τους ότι και το ΟΑΚΑ, (το οποίο «μυρίζει» εγκατάλειψη από μακρυά), έχει πέσει κι αυτό θύμα της κρίσης.
Μάθαμε, ακόμη, ότι τα τρία Υπουργεία, στη διαδικασία των οποίων υπάγεται το ΟΑΚΑ, δεν έχουν να διαθέσουν το υψηλότατο κονδύλι για την αγορά ενός κουβά κίτρινης μπογιάς, μιας βούρτσας και μερικών κώνων για διαγράμμιση θέσεων ΑμεΑ (και πάλι λόγω «κρίσης»!)

·Εμ τότε, για ποιο λόγο δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ 2621/132004, §Α 5297/31-12-09) η απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «περί προσβασιμότητας κοινοχρήστων χώρων για ΑμεΑ» όταν αυτή ουδαμώς εφαρμόζεται;

·Και μήπως αποτελούν τραγική ειρωνεία οι αφίσες για τους αγώνες των Special Olympics που θα διεξαχθούν στο εν λόγω στάδιο τον προσεχή Ιούνιο;

Επειδή η 3η Δεκέμβρη πλησιάζει και υποψιάζομαι ότι αρκετοί μεγαλοσχήμονες θα εκφωνήσουν δεκάρικους λόγους για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, μήπως θα έπρεπε να σκεφθούν ότι πρέπει πλέον να περάσουν σε πράξεις; (και, μα την αλήθεια, είναι τόσο απλό!)

Μπουχτίσαμε πια από λόγια…………

Ζητάμε το πιο απλό και αυτονόητο : ΠΡΟΣΒΑΣΗ σ’αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

·        στον αθλητισμό

·        στην εκπαίδευση

·        στη δουλειά

·        στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!!

 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρξει κάποια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ απάντηση. ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

 

 
                                              Όλγα Μπούτοβα
                                                                                                                         
                                                          Μητέρα παιδιού με πολλαπλή αναπηρία
                                                         Υπεύθυνη Δημοσίων&Διεθνών Σχέσεων ΠΟΣΓΚΑμεΑ
                        

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ