Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1/2/2013ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΚΟΙΝ: ΕΣΑμεΑ


Ανακοίνωση-Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά η Ομοσπονδία μας, προσπαθεί καθημερινά και με κάθε τρόπο να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες κάθε οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία, αλλά και κάθε φορέα που με κόπο δημιούργησε και λειτουργεί μια δομή προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των παιδιών μας-Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, ανάγκες τις οποίες θα έπρεπε να καλύπτει η Πολιτεία και δεν το πράττει.

Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε μέσο που μπορεί να διαθέτει η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, το Γενικό Συμβούλιο στις 25/1/2013, μετά από εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα ένα ακίνητο (διαμέρισμα περίπου 120 τ.μ. επί της οδού Σολωμού 76, Αθήνα) και ένα αυτοκίνητο Ι.Χ. τύπου βαν 9 θέσεων μάρκας HYUNDAI με ράμπα ηλεκτρική για αναπηρικά αμαξίδια, να διατεθούν σε φορείς-μέλη της Ομοσπονδίας μας που έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα οικονομική στενότητα, προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές τους ανάγκες.

Ειδικότερα:

α) Διαμέρισμα οδού Σολωμού 76: Διαθέτει 3 δωμάτια, 2 wc και ένα μεγάλο ενιαίο χώρο, μπορεί να φιλοξενήσει γραφεία Διοίκησης μέχρι τριών φορέων και η Ομοσπονδία μπορεί να τους εξασφαλίσει και το βασικό απαραίτητο εξοπλισμό τους, όπως: φωτοτυπικό μηχάνημα, φαξ, υπολογιστή, γραφεία, βιβλιοθήκες, καρέκλες. Η διάθεση του ακινήτου θα γίνει έναντι συμβολικού τιμήματος που θα οριστεί από το Γ.Σ., προκειμένου να καλύπτονται τα πάγια έξοδά του (κοινόχρηστα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και εφορία).

β) Αυτοκίνητο Ι.Χ. τύπου βαν 9 θέσεων μάρκας HYUNDAI: θα παραχωρηθεί με απόφαση του Γ.Σ. σε φορέα-μέλος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ που διαθέτει δομή, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες μεταφοράς των παιδιών που εξυπηρετεί. Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την παραχώρηση του αυτοκινήτου είναι τα εξής:

  1. Ο φορέας δεν πρέπει να διαθέτει άλλο ιδιόκτητο αυτοκίνητο για την εξυπηρέτηση των παιδιών του.
  2. Η έδρα της λειτουργίας της δομής να είναι είτε σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας, είτε σε παραμεθόρια περιοχή.
  3. Η έδρα της λειτουργίας της δομής να είναι στην Περιφέρεια, πλην μεγάλων αστικών κέντρων όπως: Αθήνα-Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα.
  4. Σε όσους φορείς έχουν έδρα λειτουργίας της δομής τους στα παραπάνω αστικά κέντρα, κριτήριο αποτελεί η μη ύπαρξη άλλου μεταφορικού μέσου του φορέα, το πλήθος των εξυπηρετούμενων ΑμεΑ και οι περιοχές που καλύπτει.

Όσοι από τους φορείς ενδιαφέρονται για ένα από τα δύο ή και για τα δύο παραπάνω (ακίνητο ή αυτοκίνητο), παρακαλούνται μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου και μέχρι ώρα 15.00 να έχουν αποστείλει προς την Εκτελεστική Επιστολή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με φαξ στο 210-5203951 ή με mail: posgamea@otenet.gr ή με courier στη διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 16341, σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην οποία θα επισυνάψουν ένα συνοπτικό κείμενο περιγραφής της λειτουργίας του φορέα.

Το επόμενο Γ.Σ., το οποίο θα λάβει υπόψη του όλα τα αιτήματα και θα αποφασίσει σχετικά με τα ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαΐου. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση των αποφάσεων επί του θέματος τόσο με σχετικό έγγραφο, όσο και με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

 
 
Για την Εκτελεστική Επιτροπή,   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                             
                                  ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

                                                                                 

 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ