Ανακοινώσεις

ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

27/11/2013ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη διαμεσολάβησε επιτυχώς σε δυο περιπτώσεις μη απόδοσης ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με αναπηρία, που είχαν ως συνέπεια την απώλεια επιδόματος αναπηρίας. Πιο συγκεκριμένα στη μία περίπτωση Πρωτοβάθμια Επιτροπή ΚΕΠΑ διέγνωσε σε παιδί σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση, αποδίδοντας ισόβιο ποσοστό αναπηρίας 82%, παρόλα αυτά ο Δήμος δεν προχώρησε στη χορήγηση του επιδόματος, διότι στη γνωμάτευση δεν αναγραφόταν ότι η νοητική υστέρηση του παιδιού ήταν «βαριά». Τελικά, μετά και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η επιτροπή ΚΕΠΑ επιβεβαίωσε τη βαριά νοητική υστέρηση και το επίδομα χορηγήθηκε στο παιδί αναδρομικά.

Στην άλλη περίπτωση Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή απέδωσε αναδρομικά ποσοστό αναπηρίας σε βρέφος 18 μηνών με εγκεφαλική παράλυση, στο οποίο η Πρωτοβάθμια Επιτροπή ΚΕΠΑ δεν είχε αποδώσει ποσοστό αναπηρίας (παρά την ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο Νοσοκομείο για εγκεφαλική παράλυση λόγω προωρότητας και επιπλεγμένης περιγεννητικής περιόδου) με την αιτιολογία ότι η νευρολογική εκτίμηση είναι επισφαλής βάσει των ισχυόντων ιατρικών κανόνων, λόγω της μικρής ηλικίας.

Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να δείτε τη σύνοψη διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς επίσης και στοιχεία επικοινωνίας με το αρμόδιο Τμήμα του ΣτΠ   http://www.synigoros.gr/?i=childrens-rights.el.anaphries.139427

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                      


                                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ