Δράση/Ενέργειες

Νέα επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: Αίτημα για άμεσο καθορισμό συνάντησης με τον Υπουργό

13/5/2008

Ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου και κατόπιν αλλεπάλληλων επιστολών στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επανήλθε στα μείζονος σημασίας προβλήματα των ατόμων με αναπηρία στις δια θαλάσσης μετακινήσεις τους, με νέα επιστολή στον κ. Γιώργο Βουλγαράκη.

Στην επιστολή η Συνομοσπονδία τονίζει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων υπέρ των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να εξαλειφθούν τα εμπόδια και τα μεγάλα προβλήματά τους στις μετακινήσεις τους με τα πλοία, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την καθυστέρηση της κατάθεσης του Σχεδίου Νόμου για τη Χάρτα των Δικαιωμάτων των Επιβατών και Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Βουλή, η οποία διεκόπη λόγω των Εκλογών του Σεπτεμβρίου 2007.

Επιπλέον, η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη μη συμπερίληψη των προτάσεων που είχε καταθέσει και στην προηγούμενη και στην παρούσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου στο νέο Σχέδιο Νόμου και επισημαίνει ότι ουδέποτε εκλήθη σε Διαβούλευση για το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου.

Τέλος, η Συνομοσπονδία ζητά για μια ακόμα φορά τον άμεσο καθορισμό συνάντησης με τον κ. Βουλγαράκη και τονίζει πως σε περίπτωση που δεν ληφθεί υπόψη και η νέα επιστολή, έχει εξαγγείλει Κινητοποίηση – Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο και σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας την Τετάρτη 28 Μαΐου 2008 και ώρα 12.00.


Επιστροφή


18/5/2018 2:29:41 μμ