Νομοθεσία/Πολιτική για τα ΑμεΑ

Διευθέτηση του θέματος απαλλαγής των κατόχων αναπηρικών αυτοκινήτων από την καταβολή διοδίων κατόπιν πίεσης της Ε.Σ.ΑμεΑ.

16/5/2008

Μετά από τις διαμαρτυρίες στις οποίες προέβη η Ε.Σ.Α.μεΑ. για την άρνηση των ιδιωτικών εταιρειών εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων να εφαρμόσουν Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία τα άτομα με αναπηρία, που είναι κάτοχοι αναπηρικών αυτοκινήτων, δικαιούνται απαλλαγή από την καταβολή διοδίων, και την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων – αναφορών από βουλευτές προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, διευθετήθηκε το ζήτημα, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργείου.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου τα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα διόδια (άρνηση των παραχωρησιούχων να εξαιρούν τα ατόμων με αναπηρία από την καταβολή διοδίων), ήρθε σε συνεννόηση μαζί τους και τελικώς έκαναν δεκτή την υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία από την καταβολή των διοδίων. Όπως διευκρινίζεται στην απάντηση του Υπουργείου, οι παραχωρησιούχοι τηρούν απαρέγκλιτα και επί της ουσίας την εξαίρεση αυτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η μη καταβολή των διοδίων από τα άτομα με αναπηρία ΔΕΝ ισχύει στους Σταθμούς Διοδίων της Αττικής Οδού και του Ρίου Αντιρίου.

Επιστροφή


22/6/2018 3:46:57 μμ