Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2009

ΕΣΑμεΑ-Οργή και αγανάκτηση: Έκδοση των καρτών μετακίνησης ΑμεΑ για το 2008 εδώ και τώρα

9/7/2008

Την έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος της χώρας εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή της στους Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο, αφού για μια ακόμα χρονιά έχουν αφήσει το ζήτημα της έκδοσης των Καρτών Μετακίνησης ΑμεΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το έτος 2008 στις υπουργικές τους καλένδες, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινή ζωή μιας εκ των ευπαθέστερων ομάδων του πληθυσμού της χώρας.

Την ήδη δυσμενή αυτή κατάσταση ήρθε να εντείνει έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών προς τους προαναφερθέντες Υπουργούς - που κοινοποιήθηκε στη Συνομοσπονδία - σύμφωνα με το οποίο από τις 15 Ιουλίου 2008 πρόκειται τόσο τα Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ Α.Ε. όσο και τα ΚΤΕΛ να σταματήσουν να μεταφέρουν τα άτομα με αναπηρία της χώρας χωρίς την είσπραξη κομίστρου - μέτρο που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 2072/1992 (Α 125) και της ΠΥΣ 99/1990) - επειδή τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχουν ανταποκριθεί ως όφειλαν στις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους καταβάλλοντας προς την Ομοσπονδία και τα μέλη της τα ποσά που αντιστοιχούν για την κάλυψη αυτής της δαπάνης της προηγούμενης περιόδου.

Η Συνομοσπονδία για μια ακόμα χρονιά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σε μια εποχή ιδιαίτερης ακρίβειας από την οποία πλήττονται βάναυσα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες αυτών, οι απαράδεκτες καθυστερήσεις των ανωτέρω Υπουργείων θέτουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε ακόμη πιο δυσμενή θέση, αντιμετωπίζοντάς τα σαν πολίτες γʼ κατηγορίας.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία να δώσουν λύση και να βγάλουν από το τέλμα το σημαντικό αυτό μέτρο υπέρ των ατόμων με αναπηρία, η δυσλειτουργία του οποίου συνιστά μια άνευ προηγουμένου παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους. Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για να μην ισχύσει η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ της χώρας. Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, είναι υποκείμενα δικαιωμάτων και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ