Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2009

ΕΣΑμεΑ-Απαράδεκτη ολιγωρία: Καμιά απάντηση στο αίτημα για άμεση έκδοση των καρτών μετακίνησης για το 2008

14/7/2008

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί η απίστευτη αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία της χώρας στο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος για την άμεση έκδοση των καρτών μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία για το έτος 2008 που έχει ήδη καθυστερήσει, δημιουργώντας πρόσθετα οικονομικά προβλήματα σε όλους τους πολίτες με αναπηρία της χώρας.

Παρά την αποστολή επιστολής από τη Συνομοσπονδία στους Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο, δεδομένης και της ανακοίνωσης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών προς τους προαναφερθέντες Υπουργούς σύμφωνα με την οποία από τις 15 Ιουλίου 2008 πρόκειται τόσο τα Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ Α.Ε. όσο και τα ΚΤΕΛ να σταματήσουν να μεταφέρουν τα άτομα με αναπηρία της χώρας χωρίς την είσπραξη κομίστρου επειδή τα συναρμόδια Υπουργεία δεν έχουν καλύψει τις απαιτούμενες δαπάνες, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα προαναφερθέντα Υπουργεία έχουν επιδείξει μια άνευ προηγουμένου ολιγωρία και αδράνεια στο καίριο αυτό ζήτημα μέχρι σήμερα, μια μέρα πριν τεθεί σε ισχύ η εν λόγω απόφαση.

Η Συνομοσπονδία, καλεί τον Πρωθυπουργό και του Υπουργούς Οικονομίας και Υγείας να λάβουν εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ατόμων με αναπηρία, μιας εκ των πλέον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, σε μια εποχή ιδιαίτερης ακρίβειας από την οποία πλήττονται βάναυσα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Οι πρακτικές τέτοιου είδους οδηγούν αναπόφευκτα στην ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία, αλλά και σε κακές σχέσεις ανάμεσα σε αυτά και τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ.

Καλούμε την ηγεσία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών να αναθεωρήσει την απόφασή της σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, επιδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία. Αυτή η απόφαση θα προκαλέσει διαπληκτισμούς και εντάσεις, απλά και μόνο επειδή οι αρμόδιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους.

Τέλος καλούμε όλα τα άτομα με αναπηρία να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το ζήτημα αυτό και να ενημερώνουν τη Συνομοσπονδία για τις εξελίξεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το παρόν έχει κοινοποιηθεί στους Υπουργούς Οικονομίας και Υγείας και τους αρμόδιους Υφυπουργούς, στον Πρωθυπουργό της χώρας, την ΠΟΑΥΣ και τους φορείς – μέλη της Ε.Σ.ΑμεΑ.

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ