Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

23 Ιανουαρίου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑμεΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΘΕΜΑ: «Ξεκίνησε επιτέλους η απόδοση του θεσμοθετημένου Ειδικού Νοσηλίου-Τροφείου στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς είχαμε και μια ιστορική εξέλιξη σε μια από τις μείζονος σημασίας διεκδικήσεις μας και ταυτόχρονα ζωτικής σημασίας για το θεσμό των ΣΥΔ, για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία τους, αλλά κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας με αναπηρία και την αναγνώριση του δικαιώματός τους να ζουν στην κοινότητα με αξιοπρέπεια, όπου και με όποιον εκείνα επιλέξουν να ζήσουν.

Την τελευταία εβδομάδα του 2017 ξεκίνησε επιτέλους η καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ του θεσμοθετημένου από το 2014 Ειδικού Νοσηλίου-Τροφείου των ΣΥΔ που έχουν υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Από τη συνεργασία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και από τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος που έχουμε από τις κεντρικές υπηρεσίες αλλά και τις ΠΕΔΥ του ΕΟΠΥΥ κοινή ενημέρωσή μας είναι ότι προχωράει κανονικά η διαδικασία εκκαθάρισης για τους υπόλοιπους μήνες του 2017. Σε εκκρεμότητα βέβαια παραμένουν τα οφειλόμενα Ειδικά Νοσήλια-Τροφεία των ΣΥΔ του έτους 2016 (ως ο Νόμος ορίζει). Προκειμένου να επιλυθεί και το πρόβλημα αυτό, αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. 

Διαφαίνεται πλέον ότι μετά από μεγάλο αγώνα του κινήματός μας για τη θεσμοθέτηση, λειτουργία και τη βιωσιμότητα των ΣΥΔ, ο κύκλος ολοκληρώνεται και η λειτουργία των ΣΥΔ διασφαλίζεται με το θεσμοθετημένο Ειδικό Νοσήλιο- Τροφείο που ήδη καταβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ. 

Η διαδρομή και ο αγώνας δύσκολος, τα προβλήματα πολλά, μα πιο πολλές οι μάχες που τις κερδίσαμε στο σύνολό τους γιατί εργαστήκαμε όλοι μαζί  (ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Φορείς-μέλη της, Φορείς που λειτουργούν ΣΥΔ, ΕΣΑμεΑ) και αγωνιστήκαμε με πίστη, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σθένος με γνώμονα πάντα τα δικαιώματα των παιδιών μας - Ατόμων με Αναπηρία.

Δηλώνουμε ως ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ως γονείς, ως ζωντανό κομμάτι του Αναπηρικού Κινήματος ότι τον αγώνα μας θα τον συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση, για την εξάπλωση και ανάπτυξη του θεσμού των ΣΥΔ, σε όλη την Ελλάδα, για την παρακολούθηση εφαρμογής της νομοθεσίας και πλήρωσης των υποχρεώσεων που έχει η Πολιτεία απέναντι στα παιδιά μας με αναπηρία και στις οικογένειες μας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την εξασφάλιση μιας ζωής με αξιοπρέπεια. 

  

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                          

 

                                                             ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset