Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

2 Φεβρουαρίου 2018

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

                 κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

 

ΚΟΙΝ.:-Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη

            -Υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου

            -Δ/νση Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας

            -ΕΣΑμεΑ

            -Φορείς- μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: « Άμεση παρέμβαση για επίλυση του προβλήματος των μετακινήσεων μαθητών Ειδικών Σχολείων στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας»

 

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελεί το δευτεροβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο εκπροσωπεί τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και τις οικογένειές τους, μέσω των Σωματείων Γονέων- Κηδεμόνων ανά την Ελλάδα και στοχεύει στη διεκδίκηση και προστασία των Δικαιωμάτων τους.

Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζουμε ότι η ΠΟΣΓΚΑμεΑ για πολλοστή φορά έγινε αποδέκτης της δικαιολογημένης αγανάκτησης πολλών γονέων, κηδεμόνων μαθητών με αναπηρία για το μείζονος σημασίας πρόβλημα που αφορά στη μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τις σχολικές μονάδες που φοιτούν, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δυστυχώς, παρότι διανύουμε το μέσο της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν ακόμη αρκετοί μαθητές ΑμεΑ εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, αφού δεν έχει διευθετηθεί ακόμη η μετακίνησή τους, με αποτέλεσμα αυτομάτως να αποκλείονται από το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ισότιμα με κάθε πολίτη-μαθητή της χώρας.

Η Ομοσπονδία μας, ως δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των παιδιών με αναπηρία και των γονέων-κηδεμόνων αυτών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που διαχρονικά αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις μετακινήσεις των μαθητών ΑμεΑ είναι αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνουμε ότι, το γεγονός αυτό συνιστά άνιση μεταχείριση, αφού δεν διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση των μαθητών με αναπηρία στη Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, σε ίση βάση με τους υπόλοιπους μαθητές, όντας  Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σαφώς σύμφωνο με όσα ορίζει η Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, που η χώρα μας κύρωσε με το Ν. 4074/2012.

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

Σας καλούμε όπως προσωπικά παρέμβετε ΑΜΕΣΑ, προς τη διευθέτηση-επίλυση αυτού του τόσου σοβαρού ζητήματος, που έχει εγκλωβίσει μαθητές με αναπηρία στα σπίτια τους ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειές τους, διαταράσσοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό και επιδεινώνοντας την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, αναμένουμε την άμεση θετική σας ανταπόκριση, έστω και τούτη την ύστατη στιγμή, προκειμένου επιτέλους να ξεκινήσει για κάποιους μαθητές ΑμεΑ η φετινή σχολική χρονιά, καθώς επίσης και την έγκαιρη λήψη πρωτοβουλιών για την αποφυγή ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον, αλλά και την ενημέρωσή μας για τα αποτελέσματα των ενεργειών σας επί του θέματος.   

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

                  

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset