Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

10 Δεκεμβρίου 2018

ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ, ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ



ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη 

              Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Π. Γεωργακόπουλο

 

ΚΟΙΝ.:-Διοικητικό Συμβούλιο ΕΟΠΥΥ

            -Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ, κ. Θ. Ρηγάτο

            -Αντιπρόεδρο ΕΣΑμεΑ & Εκπρόσωπο ΕΣΑμεΑ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, κ. Γ. Λεοντόπουλο

            -ΕΣΑμεΑ

            -Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: « Μη έγκριση ειδικών θεραπειών σε ανήλικα και ενήλικα άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες »

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

                Κύριε Αντιπρόεδρε,

Στις 13 Νοεμβρίου 2018 εκδόθηκε ανακοίνωση (σε συνέχεια της υπ’αρ. ΔΒ3Α/Φ115/11/οικ44276 εγκυκλίου) προς τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την έγκριση ειδικών θεραπειών που προβλέπονται και στον νέο ΕΚΠΥ, δυστυχώς από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα εκατοντάδες γονείς πηγαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΠΕΔΥ του ΕΟΠΥΥ για να τους εγκρίνουν τις απαραίτητες, βάσει ιατρικών γνωματεύσεων, ειδικές θεραπείες (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, κ.ο.κ.), που κατά μήνα έχουν ανάγκη και πραγματοποιούν τα τέκνα τους σε εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ δεν προχωρούν στην έγκριση των ειδικών θεραπειών κατ’εφαρμογή και του ΕΚΠΥ, αλλά και της ανωτέρω εγκυκλίου.

Το πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ δεν δίνει τη δυνατότητα να εγκριθούν οι δέκα θεραπείες κατά μήνα (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, κ.ο.κ.), ανάλογα με την αναπηρία κάθε παιδιού-ΑμεΑ, παρά μόνο μέχρι τον αριθμό πέντε και μόνο μέχρι δυο μήνες.

Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες να στερούνται των απολύτως απαραίτητων, για την αποκατάσταση και συντήρηση της κατάστασης της υγείας τους, ειδικών θεραπειών.


Κύριε Αντιπρόεδρε,

Το θέμα σας τέθηκε και κατά την προχθεσινή παρουσία σας και ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ για τον νέο ΕΚΠΥ και σας επιδόθηκαν σχετικά έγγραφα που αφορούν τις περιπτώσεις αυτές.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας.  

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                            

 

               ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset