Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

2 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 20ου ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 11 & 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Κοιν: ΕΣΑμεΑ

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη του 20ου Εκλογο-απολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στις 11 & 12 Μαρτίου 2023, στην Αθήνα»

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι, κατόπιν εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ (27/06/2022), τo Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σε συνεδρίασή του στις 27 Ιουνίου 2022, αποφάσισε ομόφωνα τηv Προκήρυξη τoυ 20ου Τακτικού-Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της, σύμφωνα με τo άρθρο 20 τoυ Καταστατικού της Ομοσπονδίας (το Καταστατικό της ΠΟΣΓΚΑμεΑ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της   www.posgamea.gr).

Τo Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  στις 11 και 12 Μαρτίου 2023, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, ο αριθμός των αντιπροσώπων των Σωματείων-μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ εξαρτάται από τον αριθμό των ψηφισάντων στις αρχαιρεσίες τους, που γίνονται ειδικά για το σκοπό αυτό ως εξής:

Σε κάθε τριανταπέντε (35) ψηφίσαντα μέλη Σωματείου αντιστοιχεί και ένας (1) αντιπρόσωπος, δηλαδή, Σωματείο με είκοσι ένα (21) ή πάνω από είκοσι ένα (21) και λιγότερα από τριανταπέντε (35) ψηφίσαντα μέλη μετέχει με έναν (1) αντιπρόσωπο.

Σε κάθε δεκαοκτώ (18) επιπλέον ψηφίσαντα μέλη Σωματείου αντιστοιχεί και ένας (1) επιπλέον αντιπρόσωπος, δηλαδή, Σωματείο με έως και πενήντα τρία (53) ψηφίσαντα μέλη Σωματείου μετέχει με δύο (2) αντιπροσώπους. Επίσης, δύνανται να εκλέγονται αναπληρωματικά μέλη - σύνεδροι, ισάριθμα των τακτικών.

Πιο αναλυτικά, ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλέξει κάθε Σωματείο-μέλος για το 20ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, υπολογίζεται ως εξής:

Έως 52 ψηφίσαντα μέλη, εκλέγεται 1 αντιπρόσωπος,

Από 53 έως 87 ψηφίσαντα μέλη, εκλέγονται 2 αντιπρόσωποι,

Από 88 έως 122 ψηφίσαντα μέλη, εκλέγονται 3 αντιπρόσωποι,

Από 123 έως 157 ψηφίσαντα μέλη, εκλέγονται 4 αντιπρόσωποι,

Από 158 έως 192 ψηφίσαντα μέλη, εκλέγονται 5 αντιπρόσωποι,

Από 193 έως 227 ψηφίσαντα μέλη, εκλέγονται 6 αντιπρόσωποι,

Από 228 έως 262 ψηφίσαντα μέλη, εκλέγονται 7 αντιπρόσωποι,

Από 263 έως 297 ψηφίσαντα μέλη, εκλέγονται 8 αντιπρόσωποι, κ.ο.κ.

Η ψήφος των μελών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ ασκείται προσωπικά, μόνο από γονείς ή κηδεμόνες ή από ΑμεΑ υποστηριζόμενης εκπροσώπησης, και όχι σε περισσότερα του ενός Σωματείου-μέλους της ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί διπλοψηφία λαμβάνεται υπ’όψιν μόνο η προηγηθείσα χρονικά ψήφος σε Σωματείο-μέλος.

Κάθε αντιπρόσωπος Σωματείου-μέλους της ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα πρέπει να έχει την ιδιότητα του Γονέα ή του Κηδεμόνα Ατόμου με: Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Πολλαπλές Αναπηρίες ή του Γονέα ή Κηδεμόνα Ανηλίκου Ατόμου με Αισθητηριακές Αναπηρίες ή να είναι ο ίδιος Άτομο με μία από τις πέντε (5) κατηγορίες Αναπηρίας: Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Πολλαπλές Αναπηρίες. 

Τη νομιμότητα των αρχαιρεσιών αναφορικά με την εκλογή των αντιπροσώπων-Συνέδρων σε κάθε Σωματείο-μέλος παρακολουθεί και επικυρώνει Δικηγόρος.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε όλους τους φορείς-μέλη να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τηv έγκαιρη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών τους, οι οποίες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023, ούτως ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην Εκτελ. Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για τον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών, καθώς και για τυχόν επισημάνσεις ελλείψεων-λαθών σε αυτά, με αναγκαία κατ’επέκταση την εμπρόθεσμη επαναποστολή τους στην Ομοσπονδία.

Όσοι δε Φορείς έχουν ήδη προχωρήσει στην ανάδειξη αντιπροσώπων για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ σε αρχαιρεσίες τους κατά τα έτη 2020 και 2021 μπορούν να αποστείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στην Ομοσπονδία.

Τα Σωματεία-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, μετά τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αντιπροσώπων τους στο 20ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, υποβάλλουν το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών (τα οποία αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, μέχρι την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023.

Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης αποστολής του φακέλου ή της ημερομηνίας αποστολής με courier.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΦΟΡΕΩΝ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ:

1) Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης, από το οποίο να προκύπτει η απαρτία και η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών ανάδειξης εκπροσώπων, υπογεγραμμένο από το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον παριστάμενο δικηγόρο.

2) Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής των αρχαιρεσιών, υπογεγραμμένο από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον παριστάμενο δικηγόρο.

3) Κατάσταση Ψηφισάντων με τις υπογραφές των μελών που ψήφισαν, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον παριστάμενο δικηγόρο.

4) Κατάσταση με τους Εκλεγμένους Αντιπροσώπους στην οποία, ανά αντιπρόσωπο, να αναγράφεται: το όνομα και το επώνυμό του, η ιδιότητά του (γονέας ή κηδεμόνας), η ηλικία του τέκνου του ΑμεΑ ή του κηδεμονευομένου Ατόμου με Αναπηρία.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους φορείς, να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία, διότι βάσει του Καταστατικού μας, μόνο οι ταμειακά ενήμεροι φορείς μπορούν να λάβουν  μέρος στο Συνέδριο.

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ         ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ                                                 


Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset