Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

3 Απριλίου 2019

ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΦΕΞΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

«Και στου δυο γονείς-δημόσιους υπαλλήλους παιδιών με αναπηρία αναγνωρίζεται εφεξής

 το δικαίωμα της ειδικής άδειας και μειωμένου ωραρίου»

 

Σας ενημερώνουμε ότι, στην επιτυχημένη ημερίδα που συνδιοργάνωσαν, την 1 Απριλίου 2019, το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ και το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με θέμα: « Εργαζόμενοι με αναπηρία/χρόνια πάθηση και εργαζόμενοι γονείς/κηδεμόνες παιδιών με αναπηρία/χρόνια πάθηση στον Δημόσιο Τομέα», συμμετείχε, απευθύνοντας χαιρετισμό, και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

 

Κατά τον χαιρετισμό η Υπουργός ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των δημοσιών υπαλλήλων-γονέων παιδιών με αναπηρία, αναγνωρίζεται εφεξής και για τους δυο γονείς παιδιών με αναπηρία το δικαίωμα της ειδικής άδειας των 22 ημερών ανά έτος [Ν.4483/2017, άρθρο 149 (ΦΕΚ 107 Α΄)] και το μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα την ημέρα [Ν. 3731/2008, άρθρο 30, παρ. 8 (ΦΕΚ 263 Α΄)].  

 

Μάλιστα η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποδέχτηκε αίτημα της ΕΣΑμεΑ για τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας Υπουργείου-ΕΣΑμεΑ για θέματα κοινωνικής ένταξης και εργασίας των ατόμων με αναπηρία, τονίζοντας ότι: «στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η στήριξη των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία και στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και προσθέτοντας ότι αυτό είναι ζήτημα δημοκρατικής ισοτιμίας και κοινωνικής διάστασης της Δημόσιας Διοίκησης».

 

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                                                             

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset