Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

15 Απριλίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, κ. Π. ΡΗΓΑ


ΠΡΟΣ:  Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ και μέλη αυτών


ΚΟΙΝ: - Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.κ. Παναγιώτη Ρήγα

           - ΕΣΑμεΑ


Θέμα: «Ενημέρωση φορέων – μελών ΠΟΣΓΚΑμεΑ για τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Ρήγα»

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε απόλυτα εποικοδομητικό κλίμα προς στην κατεύθυνση της εξέτασης σημαντικών ζητημάτων για τα άτομα με βαριές αναπηρίες και τις οικογένειές τους, διενεργήθηκε την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, ύστερα από αίτημα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας – αποτελούμενης από τον Πρόεδρο κ. Μοσχολιό, τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Λυμβαίο και τον Αναπληρωτή Ταμία κ. Κασίμη - με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ Παναγιώτη Ρήγα.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό τέθηκε το ζήτημα της δυνατότητας τοποθετήσεων, μετακινήσεων, μεταθέσεων στρατιωτικού προσωπικού που είναι γονείς, κηδεμόνες ή αδέλφια ατόμων με βαριές αναπηρίες στον τόπο διαμονής των ατόμων με αναπηρία. Ο κύριος Ρήγας δήλωσε πως οι διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.3883/2010 (Φ.Ε.Κ. 167/τ.Α’/24.09.2010) καλύπτουν επαρκώς το θέμα για τους γονείς και κηδεμόνες, παρ' όλα αυτά, διαβεβαίωσε για τη δρομολόγηση προσαρμογής της σχετικής διατύπωσης με τρόπο που θα παρέχει την αντίστοιχη δυνατότητα και στα αδέλφια ατόμων με αναπηρίες, ενώ σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι που δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση των στρατιωτικών στελεχών στον τόπο προτίμησής τους, να υποβάλλεται σχετικό αναλυτικό αίτημα και θα εξετάζεται κατά περίπτωση.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ έφερε επίσης στο προσκήνιο και ανέδειξε για άλλη μια φορά το επίμαχο ζήτημα της ενίσχυσης της στελέχωσης των κατασκηνώσεων που φιλοξενούν άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο του κρατικού κατασκηνωτικού προγράμματος με ιατρικό και άλλο προσωπικό, προτείνοντας τη δυνατότητα κάλυψης των θέσεων και μέσω αποσπάσεων του υπηρετούντος προσωπικού, αντίστοιχων ειδικοτήτων, στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και με υπηρετούντες την προβλεπόμενη 12μηνη εναλλακτική θητεία. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο Υπουργός ενημέρωσε πως η άντληση ανθρώπινων πόρων από το προσωπικό που υπηρετεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα μπορούσε να είναι εφικτή μετά από συγκεκριμένο σχετικό αίτημα του αρμόδιου για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και θα κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες).

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την πρόταση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την παραχώρηση μη ενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την αξιοποίησή τους εν είδει χώρων κατασκηνώσεων για άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο του κρατικού κατασκηνωτικού προγράμματος, ο κύριος Ρήγας ανέφερε πως απαιτείται συνέργεια της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με τους Δήμους, άντληση αξιόπιστης πληροφόρησης για τον προσδιορισμό συγκεκριμένων μη ενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που μπορούν να αξιοποιηθούν προς τον σκοπό αυτό και υπόδειξη εκ μέρους των φορέων – μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ των εγκαταστάσεων εκείνων που κατά την κρίση τους πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις εντός της διοικητικής ενότητας στην οποία εδρεύουν, ούτως ώστε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων, να δύναται να έλθει σε μετέπειτα συνεννόηση με τους οικείους Δήμους.   

Με την πεποίθηση πως πάντοτε υπάρχουν τα περιθώρια για μια καλύτερη πορεία προς το μέλλον, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ανωτέρω, παρεμβαίνοντας ενεργά όπου απαιτηθεί, με προσήλωση στον αγώνα για την αναβάθμιση και βελτίωση της ζωής των παιδιών μας – ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             

                                            

 

                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset