Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

14 Μαΐου 2019

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑμεΑ



ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Β. Πλαγιανάκο

 

ΚΟΙΝ.: -Γραφείο Πρωθυπουργού, κ. Α. Τσίπρα

              -Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη

              -Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Π. Γεωργακόπουλο

              -Εκπρόσωπο της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, κ. Γ. Λεοντόπουλο

              -Συνήγορο του Πολίτη

              -Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

              -ΕΣΑμεΑ

              -Φορείς-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: «Αίτημα ΑΜΕΣΗΣ επίλυσης ζωτικής σημασίας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρίες και οι  Φορείς των Α.μεΑ.»

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ένα μήνα μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο σας με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, (με αφορμή την με Α.Π. 259/12.04.2019 επιστολή μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.  Π. Πολάκη) κατά την οποία όχι μόνο αναγνωρίσατε τα αντικειμενικά, σοβαρότατα προβλήματα όπως σας τα εκθέσαμε και περιγράφονται και στην εν λόγω επιστολή μας, αλλά και δεσμευτήκατε ότι θα επιλυθούν ΑΜΕΣΑ, δυστυχώς διαπιστώνουμε, δεχόμενοι καθημερινά καταγγελίες τόσο από φορείς-μέλη μας που λειτουργούν ΚΔΗΦΑμεΑ και ΣΥΔ, όσο και από γονείς ατόμων με αναπηρία,  ότι η ταλαιπωρία και ο εμπαιγμός δεν έχουν τέλος.

Συγκεκριμένα:

-Συνεχίζεται η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της αποπληρωμής των αναδρομικών του Ειδικού Νοσηλίου-τροφείου των ΣΥΔ για το έτος 2016.

-Καμία διευκρινιστική εγκύκλιος προς τις κατά τόπους υπηρεσίες για την εκκαθάριση των υποβληθέντων δαπανών από τους φορείς που λειτουργούν ΚΔΗΦΑμεΑ σχετικά με το διάστημα ισχύος των χειρόγραφων γνωματεύσεων.

-Καμία διευκρινιστική εγκύκλιος για τις ειδικές θεραπείες των δικαιούχων άνω των 21 ετών.

-Καμία πρόβλεψη για το κενό που προκύπτει από τη συνταγογράφηση μέχρι την έγκριση των θεραπειών, δεδομένου ότι οι θεραπείες αποζημιώνονται από την ημέρα  που εγκρίνονται και όχι από την ημέρα που συνταγογραφούνται και παρατηρούνται τραγικές καθυστερήσεις μέχρι να εγκριθούν.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα, από μια σωρεία προβλημάτων που δημιουργεί η αδυναμία του ίδιου του συστήματος, η αδράνεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και η αλαζονική και σε πολλές περιπτώσεις απαξιωτική συμπεριφορά υπηρεσιακών παραγόντων του οργανισμού.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους, υπηρεσιακούς παράγοντες, διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι η στέρηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες των παιδιών με αναπηρία των ασφαλισμένων ελλήνων πολιτών, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και οδηγεί καθημερινά σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Είμαστε αποφασισμένοι, εάν δεν δοθούν άμεσα λύσεις, να προασπίσουμε τα δικαιώματα των  ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες με κάθε μέσο, προσφεύγοντας σε κάθε αρμόδια αρχή,  προχωρώντας ακόμα και σε μαζικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός.

Πρόθεση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η επίλυση των προβλημάτων των ατόμων που εκπροσωπούμε, μέσω της διαβούλευσης και του εποικοδομητικού διαλόγου, αλλά δυστυχώς τα περιθώρια, όπως και η υπομονή μας, έχουν εξαντληθεί.

 

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

                         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             

                                            


                                               ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset