Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

6 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

               κα Ν. Κεραμέως

ΚΟΙΝ.:-Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Σ. Ζαχαράκη

              -Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Απ. Δημητρόπουλο

              -ΕΣΑμεΑ

              -Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ


ΘΕΜΑ : «Αίτημα άμεσης παρέμβασης για την έκδοση εγκυκλίου που αφορά στην υποβολή του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

 

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζουμε ότι η ΠΟΣΓΚΑμεΑ έγινε αποδέκτης των παραπόνων και της αγανάκτησης των ενδιαφερομένων για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου που αφορά στην υποβολή του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 35 του Ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156/4-9-2009, τ. Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 13 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17/15-2-2017, τ. Α΄).  

Επισημαίνουμε ότι διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και η μη έγκαιρη έκδοση της ως άνω εγκυκλίου δημιουργεί εμπόδια και ανισότητες σε βάρος των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές το πρώτο εξάμηνο ακαδημαϊκής διδασκαλίας, στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ανεμπόδιστης πρόσβασης στη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση όλων των Ελλήνων Πολιτών και με όσα ορίζει η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, με σκοπό την άμεση διευθέτηση-επίλυση αυτού του τόσου σοβαρού ζητήματος, με σκοπό την άρση των εμποδίων και τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων, που θα διασφαλίζουν εσαεί την ισότιμη πρόσβαση των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναμένουμε την άμεση και θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             

                                            

                                               ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset