Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

25 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κα Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΟΣΓΚΑμεΑ με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Σ. Ζαχαράκη»

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Ι. Μοσχολιό, τον Ταμία κ. Χρ. Κουκοβίνη και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κα Γ. Μπαντούνα, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Σ. Ζαχαράκη, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας για την παράθεση παραμέτρων που αφορούν σε κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Από τη συνάντηση, η οποία διενεργήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκε και ενημερώθηκε από την Υφυπουργό Παιδείας για μια σειρά από θέματα που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο θεμελιώδες δικαίωμα των μαθητών/τριών με αναπηρία να απολαμβάνουν πλήρως και απρόσκοπτα το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης.  

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ υπογράμμισε το ζήτημα της υποστελέχωσης και των κενών που έχουν διαπιστωθεί σε Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ), Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και των Τμημάτων Ένταξης, με την Υφυπουργό να ενημερώνει πως επίκειται, σε άμεσο χρόνο, η έκδοση δεύτερης προκήρυξης για τοποθετήσεις αναπληρωτών/τριών στα υφιστάμενα κενά.  

Σε ό,τι αφορά τον προβληματισμό για την καθυστέρηση της διαδικασίας πρόσληψης των 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, αναφέρθηκε πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται τα αποτελέσματα για τη δρομολόγηση των σχετικών τοποθετήσεων στις εκπαιδευτικές δομές.     

Επί του ζητήματος των προβλημάτων που επισημάνθηκαν από την αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ ως προς την υποστήριξη της καθημερινής μετάβασης και επιστροφής μαθητών/τριών με αναπηρία στις σχολικές μονάδες, υπήρξε εμφανής η βούληση από την πλευρά της Υφυπουργού για την εξέταση της δυνατότητας ανάληψης, από το Υπουργείο Παιδείας, εποπτικού ρόλου ως προς το σύστημα μεταφοράς των μαθητών/τριών, καθώς και συνεργασίας με τους ΟΤΑ στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», στο οποίο οι δήμοι έχουν προσκληθεί να υποβάλουν προτάσεις χρηματοδότησης για τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, προσβάσιμων εγκαταστάσεων στις σχολικές μονάδες. 

Σε γενικές γραμμές, τέλος, από τη συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, έγινε αντιληπτό ότι το αρμόδιο Υπουργείο ενεργεί προς την κατεύθυνση μιας ριζικής μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η μετουσίωση σε πράξη εκείνων που για πολλά χρόνια διεκδικεί σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας και συνοψίζονται στο εκπαιδευτικό μοντέλο «ένα σχολείο για όλους/ες».     

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ανωτέρω, παρεμβαίνοντας ενεργά όπου απαιτηθεί, με προσήλωση στον αγώνα για την αναβάθμιση και βελτίωση της ζωής των παιδιών μας – ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Μοσχολιό στο 6979-446443 και με την Γ. Γραμματέα κα Φ. Ζαφειροπούλου στο 6936-061392.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset