Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

12 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 21ου ΕΤΟΥΣ



Προς: Φορείς – Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ  

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή συνταγογράφησης των
Ειδικών Θεραπειών για δικαιούχους ηλικίας άνω του 21ου έτους»

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: ΔΒ3Α/Φ115/17/οικ.45587/09.12.2019 (ΑΔΑ: 6ΞΠΣΟΞ7Μ-6ΝΗ) έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανακοινώθηκε η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της εφαρμογής για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των Ειδικών Θεραπειών για τους/τις δικαιούχους άνω του 21ου έτους ηλικίας (άρθρο 45, ΕΚΠΥ), η οποία θα τεθεί σε υποχρεωτική εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο έλεγχος της συνδρομής του ποσοστού αναπηρίας τουλάχιστον 67% για τη χορήγηση των ειδικών θεραπειών που προβλέπονται από την παράγραφο 9 της υπ’ αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 2918/2019 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 889/Β/2019), θα διενεργείται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα και η απαραίτητη έκθεση επανεκτίμησης και επιστημονικής αξιολόγησης της εξέλιξης των ατόμων που χρήζουν ειδικών θεραπειών και της αναγκαιότητας συνέχισής τους θα υποβάλλεται από τους ιατρούς με ηλεκτρονικό τρόπο, απαλλάσσοντας τους γονείς των παιδιών με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες από περαιτέρω ταλαιπωρία.  

Για την πληρέστερη ενημέρωση των δικαιούχων σχετικά με τη νέα διαδικασία, καθώς και τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της, επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ επαγρυπνά και συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προσπάθειες ούτως ώστε τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και οι οικογένειές τους να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω. Ζητάμε την άμεση επίσπευση της εκκαθάρισης των παραστατικών δαπανών για τους χιλιάδες δικαιούχους - ασφαλισμένους του Οργανισμού που παραμένουν σε αναμονή για την αποζημίωση των ειδικών θεραπειών των παιδιών τους, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.     



Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                                                             


            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 



Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset