Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

2 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΔΗΦ ΑμεΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Θέμα: «Ενημέρωση για εξέλιξη στο ζήτημα της χρηματοδότησης των Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ»

 

Από την έναρξη της πανδημικής κρίσης, η  Π.Ο.Σ.Γ.ΚΑμεΑ  εργάστηκε συστηματικά και μεθοδικά για τη διαχείριση σωρείας προβλημάτων που προέκυψαν από τις συνέπειες, οικονομικές και κοινωνικές, που ακολούθησαν τη συνύπαρξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Μείζον ζήτημα αποτέλεσε η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών  που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, δομές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίες αποζημιώνονται είτε μέσω του ημερήσιου νοσηλίου από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είτε από πόρους του ΕΚΤ στο πλαίσιο ενταγμένων Πράξεων στο ΕΣΠΑ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η υποχρεωτική αξιοποίηση μόνο του 50% της δυναμικότητας των Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ και συνεπώς η μείωση της φυσικής παρουσίας των ωφελούμενων στα προγράμματά τους, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων τον περασμένο Μάιο, παρά το γεγονός ότι αυτά επαναλειτούργησαν με το σύνολο του προσωπικού και με αυξημένες απαιτήσεις (υγειονομικό υλικό, εντατικότερη χρήση μεταφορικών μέσων κλπ), επέφερε μείωση της χρηματοδότησής τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ  δεδομένων των μειωμένων ημερήσιων παρουσιών, σε αντίθεση με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που δεν επηρεάστηκε από  τα νέα, έκτακτα δεδομένα.

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις, έγγραφες και προφορικές, και πιέσεις που ασκήθηκαν προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σας ενημερώνουμε ότι υπήρξε ανταπόκριση, σε συνεργασία με την αρμόδια Υφυπουργό κ. Δ.Μιχαηλίδου, προκειμένου να διασφαλιστεί με ξεκάθαρο τρόπο η αποζημίωση των Κ.Δ.- Η.Φ. ΑμεΑ με σχετικό νομοθέτημα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Η ιερή υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε και να προωθούμε τα δικαιώματα των παιδιών και των οικογενειών μας, ως θεσμικοί εκπρόσωποι, διαχρονικά αποτέλεσε το κίνητρο των αγώνων μας. Σε περιόδους κρίσης, είτε αυτή είναι οικονομική, είτε, όπως τώρα, υγειονομική, και η οποία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κρίση αξιών και δικαιωμάτων και να οδηγήσει συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες σε μεγαλύτερο στιγματισμό και κοινωνικό αποκλεισμό, οι αγώνες αυτοί εντείνονται και συνεχίζονται με ενότητα, συνοχή και αλληλεγγύη για να βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη.

Παραμένουμε σε εγρήγορση, παρεμβαίνουμε και επιλαμβανόμαστε, θέτοντας πάντα στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας τις ποιοτικές υπηρεσίες και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των κοινοτικών δομών που τις παρέχουν, οι οποίες στην πλειονότητά τους λειτουργούν με την ευθύνη των φορέων μας.

                                                                       

                                                                                 Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,  

                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset