Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

19 Μαρτίου 2021

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΠΙΔ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Προτροπή για άμεσες ενέργειες Συλλόγων – μελών μητρώου ΠΟΣΓΚΑμεΑ στο πλαίσιο της επιχορήγησης των Ν.Π.Ι.Δ. που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας από τις Περιφέρειες»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν.4756/2020 που βρίσκεται σε ισχύ από την 26η/11/2020 (Φ.Ε.Κ. 235/τ.Α’/26.11.2020), αλλάζουν δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την επιχορήγηση, από τις Περιφέρειες ή τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, των Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, με σημαντικότερο, στο παρόν, την υποχρέωση υποβολής αιτήματος για την επιχορήγησή τους στην οικεία Περιφέρεια, κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους.  

Ύστερα από προφορική επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κ.Ι.Μοσχολιού με φορείς – μέλη της Ομοσπονδίας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των ως άνω προβλέψεων, διαπιστώθηκε ότι μέρος των αρμόδιων Περιφερειακών Αρχών έχουν ήδη παράσχει κατευθύνσεις για την εφαρμογή της ενέργειας προς τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της περιοχής ευθύνης τους, χωρίς, εντούτοις, αυτό να ισχύει για το σύνολό τους στην ελληνική επικράτεια.

Κατόπιν των ανωτέρω, και εφιστώντας εκ νέου την προσοχή στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων επιχορήγησης που, απουσία άλλης πρόβλεψης ή δοθείσης παράτασης μέχρι σήμερα, προσδιορίζεται στο παρόν η 31η Μαρτίου 2021, συνιστούμε στους φορείς – μέλη της Ομοσπονδίας, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία και επιχορηγούνται με βάση το προαναφερθέν θεσμικό πλαίσιο, όπως έλθουν σε άμεση επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών, στις οποίες χωροθετείται η δραστηριότητά τους, προκειμένου να ζητήσουν πληροφόρηση και να δρομολογήσουν εγκαίρως όποιες ενέργειες εμπίπτουν στις προβλεπόμενες διατάξεις και αφορούν τα Σωματεία τους.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε πως, σύμφωνα με κατά τεκμήριο αξιόπιστες πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξει μεταβολή στα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι φορείς, σε σχέση με εκείνα που προβλέπονταν κατά τα προηγούμενα έτη.

Θεωρώντας δεδομένη την άμεση ενεργοποίησή σας, η Ομοσπονδία θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου 

 

Συνημμένα:

  • Ν.4756/2020 (ΦΕΚ 235/τ.Α’/26.11.2020), σχ. Άρθρο 12
  • Επελθούσες τροποποιήσεις στην παρ.8 του άρθρου 5 Ν.2646/1998 σχετικά με τη διαδικασία (βοηθητικό αρχείο).

 

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset