Menu

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

2 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "Camp-ARTy" ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΣΤΗΝ Ε΄ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Camp-ARTy ΠΟΣΓΚΑμεΑ 2019»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2019, το ‘Camp-ARTy 2019’ που διοργανώθηκε από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ στην Ε’ Κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα.

Με πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, περίπου 600 συμμετέχοντες/ουσες στην εκδήλωση - μεταξύ των οποίων Πρόεδροι των φορέων – μελών της Ομοσπονδίας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς και φίλοι/ες των παιδιών - διασκέδασαν, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δείγμα της δράσης των φορέων του γονεϊκού αναπηρικού κινήματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ενέργειες πολιτιστικού χαρακτήρα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την ισχυρή τους στράτευση ως προς την ποιότητα του απαιτητικού τους έργου με γνώμονα την κοινωνική ένταξη και την ενίσχυση της ευημερίας της ζωής των παιδιών μας.  

Ιδιαίτερη τιμή για εμάς υπήρξε η παρουσία στην εκδήλωση του Δημάρχου Μαραθώνα, κ. Στέργιου Τσίρκα και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γεωργίου Σταμάτη, αποτελώντας ισχυρή ένδειξη για το γεγονός πως η ελληνική πολιτεία στέκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Σε συνέχεια σχετικών προτάσεων του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Μοσχολιού, αναδείχθηκαν ελπιδοφόρα μηνύματα τόσο από την πλευρά του Δημάρχου Μαραθώνα, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση να εξετάσει το ενδεχόμενο διεύρυνσης της αξιοποίησης του κατασκηνωτικού χώρου σε χρονικά διαστήματα πέραν της θερινής περιόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν δράσεις για τα παιδιά μας, άτομα με αναπηρίες, όσο και από την πλευρά του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, σε ό,τι αφορά τη δέσμευση για την ανάπτυξη πολιτικών που θα αξιοποιούν τη γνώση και την εμπειρία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, των φορέων – μελών της και του εν γένει αναπηρικού κινήματος.

Με την πεποίθηση πως η πλέον επίκαιρη και εξειδικευμένη υποστήριξη των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, μπορεί να προέλθει πρωτίστως από εν ενεργεία φορείς ρόλων στον αντίστοιχο τομέα της κοινωνίας, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ συγχαίρει και ταυτόχρονα ευχαριστεί θερμά τους φορείς της,  Κέντρο ΑμεΑ ‘Ο ΣΩΤΗΡ’ και τον Πρόεδρό του κ. Λιακόπουλο, ‘ΑΜΥΜΩΝΗ’ και την Πρόεδρό της κα Μπέλλου και ‘ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’ και τον Πρόεδρό του κ. Ανυφαντή για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχή υλοποίηση του ‘Camp-ARTy 2019’. Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στην κα Φιλίππα Ζώγα, δασκάλα χορού – χοροθεραπεύτρια, για τη μουσικοχορευτική της παρουσίαση σε συνεργασία με παιδιά – κατασκηνωτές στην Ε’ Κατασκήνωση Αγ. Ανδρέα.      

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Μοσχολιό στο 6979-446443 και με την Γ. Γραμματέα κα Φ. Ζαφειροπούλου στο 6936-061392.

 

Print

Κατηγορίες

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset