Menu

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

20 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ, κ. Ι. ΛΥΜΒΑΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Επιτέλους, ηθική δικαίωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και του τέως Προέδρου της, κ. Ι. Λυμβαίου, μετά την άδικη επίθεση που δέχθηκε από τον τέως Δήμαρχο Μαραθώνα»

 

Πριν από τρία χρόνια, το καλοκαίρι του 2016, η Ομοσπονδία μας και ο τότε Πρόεδρος της, κ.Ι.Λυμβαίος, δέχτηκαν μια κατάφορα άδικη επίθεση από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα, Η.Ψηνάκη. Αιτία αυτής της επίθεσης ήταν η απαίτηση από την πλευρά της Ομοσπονδίας να διασφαλιστούν οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των κατασκηνωτών ΑμεΑ και των φροντιστών-συνοδών τους, κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα του Δήμου Μαραθώνα και η καθημερινή παρουσία και προσπάθεια των στελεχών της διοίκησης της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στον εν λόγω χώρο για την επίτευξη του αυτονόητου, και η ανεπάρκεια της άλλης πλευράς, δηλαδή του Δήμου, να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που του αναλογούσαν και να καλύψει, ως όφειλε, τις τραγικές ελλείψεις σε τρόφιμα και προσωπικό καθώς και στη συντήρηση των υποδομών και των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης (ελλείψεις και ανεπάρκεια που κατεγράφησαν και στα πορίσματα των ελέγχων του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και στην έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης).

Ο τρόπος που επέλεξε να αμυνθεί ο τότε δήμαρχος προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ήταν να εξαπολύει ύβρεις και να συκοφαντεί συστηματικά την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο της με ανάρμοστες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δηλώσεις στα τοπικά μέσα και αλλά μέσα ενημέρωσης.

Με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που απαιτεί ο θεσμικός ρόλος του νόμιμου εκπροσώπου μιας δευτεροβάθμιας οργάνωσης εκπροσώπησης Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και των οικογενειών τους, αλλά και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της συνέχισης του Κατασκηνωτικού Προγράμματος, παρά το γεγονός ότι η τότε διοίκηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κατάσταση στα τόσα χρόνια υλοποίησης του, ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβρη του 2016 το Πρόγραμμα χάρη στην τεράστια προσπάθεια της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη των φροντιστών των παιδιών μας  που βίωσαν όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ορθώσαμε το ανάστημά μας μπροστά σε αυτή την άδικη επίθεση για να προστατευτούν η τιμή και αξιοπρέπεια της Ομοσπονδίας μας διαχρονικά και του τότε προέδρου της και αμέσως μετά τη λήξη του Κ.Π. η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση του τότε προέδρου και αποφάσισε να κατατεθεί μήνυση κατά του Η.Ψηνάκη για συκοφαντική δυσφήμιση προκειμένου να αποκατασταθεί τόσο η εικόνα της Ομοσπονδίας προς την κοινωνία, όσο και η τιμή και η υπόληψη του Προέδρου της και βέβαια να ενημερωθούν, όπως συμβαίνει πάντα, οι φορείς-μέλη της για τα παραπάνω.

Σήμερα, ημέρα τελικής εκδίκασης της υπόθεσης, λάβαμε μια δήλωση από το μηνυόμενο, η οποία, παρότι σε καμία περίπτωση δε θεραπεύει την ηθική βλάβη και την ψυχική φθορά που προκάλεσε ο μηνυόμενος, αποτελεί μια μορφή δικαίωσης του τέως προέδρου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αλλά και του αγώνα όλων μας και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων και των ενεργειών μας εκείνης της περιόδου, εκ του λόγου αυτού αποσύρθηκε και η αξίωσή μας για την ποινική του δίωξη.

Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης και τίθεται υπό την κρίση και το σχολιασμό σας, σε σχέση με τα γεγονότα του 2016 και της στάσης της Ομοσπονδίας μας, του τότε προέδρου της, του Δήμου Μαραθώνα και του τότε δήμαρχου:

 

Προς: 1. την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ («Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.»)  

2. κ. Λυμβαίο Ιωάννη, μέλος της Ε.Γ. της «Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.»

ΔΗΛΩΣΗ

Ψηνάκη Ηλία του Παναγιώτη, κατοίκου Νέου Βουτζά Αττικής, οδός Κουντουριώτου, αρ. 10.

_________________________________________

 

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 04 Νοεμβρίου 2016 έγκλησή σας, δημιουργήθηκε η πεποίθηση πως με πράξεις και ενέργειές μου, τελέσθηκε εις βάρος σας το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, για το οποίο ζητήσατε την ποινική μου δίωξη.

Με την παρούσα δηλώνω ενώπιον υμών, όπως έκανα και με τις από 28.12.2016 έγγραφες εξηγήσεις μου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα, πως ουδέποτε είχα σκοπό να προβώ σε πράξεις που θα μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή σας, καθώς και σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα προσέβαλλε την Ομοσπονδία και το έργο της. Μάλιστα όπως εξ αρχής είχα δηλώσει ενώπιον αρχών, σας θεωρούσα πάντα αρωγό των προσπαθειών για ασφαλή και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Δήμου Μαραθώνα και με κάθε αφορμή αναδείκνυα τη συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια.

 Ουδέποτε λοιπόν ήθελα να σας συκοφαντήσω ή να προβώ σε οποιαδήποτε πράξη που θα μπορούσε να βλάψει την τιμή και την υπόληψή σας ως άτομο ή να μειώσω την προσφορά της Ομοσπονδίας, τα μέλη της οποίας αγωνιούν περισσότερο από τον καθένα για την εύρυθμη λειτουργία των κατασκηνώσεων, ως γονείς και κηδεμόνες των παιδιών - ΑμεΑ που φιλοξενούνται, τουναντιόν ήθελα να αναδείξω τα προβλήματα που υπάρχουν, να βρεθούν άμεσα λύσεις και να διερευνηθούν εξ αμφοτέρων τυχόν ευθύνες προσώπων, για τους οποίους είχαν περιέλθει στη γνώση μου πληροφορίες περί άσκησης μη χρήστης διαχείρισης.

Σε κάθε όμως περίπτωση επαναλαμβάνω κατηγορηματικά, πως ούτε θεωρώ ούτε είχα πρόθεση, να αφήσω να εννοηθεί ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ ή εσείς προσωπικά ως πρόεδρος,  παρείχατε οποιουδήποτε είδους, άμεση ή έμμεση, στήριξη ή έστω ανοχή σε πρόσωπα που, κατά την άποψή μου, συνέδραμαν στην μη χρηστή διαχείριση της κατασκήνωσης.

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ηλίας Ψηνάκης

  

Κοιν.:    1. Δήμος Μαραθώνα

2. Ηλεκτρονική Εφημερίδα ΑνατολικάΖω

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Μοσχολιό στο 6979-446443 και με την Γ. Γραμματέα, κα Φ. Ζαφειροπούλου στο 6936-061392.

Documents to download

Print

Κατηγορίες

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset