Menu

Νέα

Νέα

19 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΕΥΝΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ"

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου I DECIDE, το οποίο είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ και οι φορείς που συμμετέχουν στο εν λόγω έργο είναι το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα - Ελλάδα​ (www.eeamargarita.gr), το ​Fundació Tutelar De Les Comarques Gironines - Ισπανία ​(http://www.fundaciotutelar.org/), το Kehitysvammaisten Palvelusäätiö- Φιλανδία ​(http://www.kvps.fi/), την EASPD (http://www.easpd.eu/), το Fundació Campus Arnau d’Escala - Ισπανία​(http://campusarnau.org/2009/) και την εταιρία Social Care Training - Αγγλία​, αναζητούνται υποσχόμενες πρακτικές στην Ελλάδα, πάνω στο θέμα τη​ς Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων στα πεδία τη​ς διαχείρισης των προσωπικών οικονομικών, του δικαιώματος του καταναλωτή και της προσωπικής υγείας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει τον βαθμό αυτονομίας των​ ανθρώπων με νοητική αναπηρία στην Υποστηριζόμενη Λήψη Αποφάσεων σε θέματα διαχείρισης προσωπικών οικονομικών πόρων, καταναλωτικών δικαιωμάτων και υγείας.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη βελτίωση των ικανοτήτων των ωφελούμενων σε θέματα γραμματισμού, αριθμητικής και χρήσης υπολογιστών.

Οι υποσχόμενες πρακτικές που θα προταθούν πρέπει:

1. Να συμφωνούν με τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2. Να εστιάζουν στην βελτίωση της Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων και των δεξιοτήτων γραμματισμού, αριθμητικής και χρήσης υπολογιστών στα πεδία που προαναφέρθηκαν.

Οι οργανώσεις που θα υποβάλλουν τις πρακτικές τους θα γίνουν μέλη του δικτύου I DECIDE στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματίες από το εξωτερικό, την Ελλάδα και σε νέα γνώση που θα αναπτυχθεί από το έργο για το θέμα Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων.

Θα μπορούν να ωφεληθούν από τις δραστηριότητες του έργου όπως workshops και άλλες εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Οι υποσχόμενες πρακτικές που θα επιλεγούν ως βέλτιστες, θα συμπεριληφθούν στην απολογιστική αναφορά του έργου η οποία θα προβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία που αφορούν στην Έρευνα Υποσχόμενων Πρακτικών για την Υποστηριζόμενη Λήψη Αποφάσεων από τους Ανθρώπους με Νοητική Αναπηρία και εαν επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτή συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στο τέλος της έρευνας.

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset