Menu

Νέα

Νέα

13 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΚΔΑΠ ΑμεΑ & ΚΔΗΦ

 

Κοινοποιείται στις εμπλεκόμενες, υπόχρεες και ενδιαφερόμενες πλευρές η χθεσινή απόκριση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο υπ’ αριθμ.πρωτ.: 318/01.09.2022 αίτημα - επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), με θέμα: «Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ζητά την επανεξέταση της προσφορότητας του μέτρου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εξυπηρετούμενων ατόμων με αναπηρία σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ υπό το πρίσμα του σύγχρονου επιδημιολογικού κινδύνου και των κοινωνικών δεδομένων για την αναπηρία». Ειδικότερα:

«Στην 292η Συνεδρίαση της, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 εισηγήθηκε την «κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ωφελουμένων των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ.». Σε συνέχεια αυτής της εισήγησης, η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων προωθεί άμεσα την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αρθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ωφελουμένων σε ΚΔΑΠΑΜΕΑ, ΚΔΗΦ και σε ανοικτές μονάδες αναπηρίας των Ειδικών Ιδρυμάτων της περ. (θ) της παρ. 1.α του του άρθρου 206 του ν. 4820/2021, που λειτουργούν με κτιριακή αυτονομία και προσωπικό που απασχολείται αποκλειστικά σε αυτές. [...] πρόθεσή μας είναι να καλύπτεται και αναδρομικά η χρηματοδότηση των φορέων για τους ανεμβολίαστους ωφελούμενους. Οι ειδικότερες λεπτομέρειες θα διασαφηνιστούν απολύτως μόνο κατά την ψήφιση της διάταξης.»

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ υποδέχεται με ικανοποίηση, αλλά σε κάθε περίπτωση χωρίς εφησυχασμό, την εξέλιξη αυτή και ευελπιστεί για την ταχεία νομοθέτηση της προωθούμενης διάταξης, που εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στην αποκατάσταση των δυσμενών επιπτώσεων που επέφερε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού του άρθρου 206 του ν.4820/2021 στα εξυπηρετούμενα άτομα με αναπηρία και στην εύρυθμη λειτουργία των δομών ανοικτής φροντίδας που υπηρετούν τις ανάγκες τους.  

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset