Menu

Νέα

Νέα

20 Δεκεμβρίου 2018

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας

                κ. Α. Ξανθό

ΚΟΙΝ: -Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, κ. Γ. Γιαννόπουλο

            -Δ/νση Ψυχικής Υγείας Υπουργείου Υγείας, Υπ’όψιν : κ. Κ. Μοσχοβάκη

            -ΕΣΑμεΑ

            -Φορείς- μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ   

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος επιλογής φορέων ανάπτυξης και λειτουργίας νέων μονάδων ψυχικής υγείας»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελεί το δευτεροβάθμιο  όργανο, το οποίο εκπροσωπεί τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και τις οικογένειές τους, μέσω των Σωματείων Γονέων- Κηδεμόνων ανά την Ελλάδα και στοχεύει στη διεκδίκηση και προστασία των Δικαιωμάτων τους.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ΝΠΙΔ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα του άρθρου 11 του Ν.2716/1999 για την επιλογή φορέων ανάπτυξης και λειτουργίας μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ανάθεσης λειτουργίας υφιστάμενων μονάδων ψυχικής υγείας (υπ’αρ. πρωτ.: Γ3β/Γ.Π./οικ.96569), η οποία αναρτήθηκε στις 11/12/2018 και η προθεσμία των φακέλων συμμετοχής ορίζεται σε δεκαπέντε εργάσιμες, με καταληκτική ημερομηνία στις 8/01/2019.

Είναι αντιληπτό ότι το χρονικό διάστημα που τίθεται στην ως άνω Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι φορείς, προκειμένου να υποβάλουν μια τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για τη δυνατότητά τους ανάληψης της ανάπτυξης και λειτουργίας των εν λόγω Μονάδων Ψυχικής Υγείας (βάσει του άρθρου 11 του Ν. 2716/1999), είναι πολύ μικρό.

Δεδομένου ότι σ’ένα τόσο στενό περιθώριο θα πρέπει να συγκεντρωθεί μια πληθώρα δικαιολογητικών που είναι απαραίτητα και μάλιστα σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει με τις αργίες των εορτών (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), όπου οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς δεν λειτουργούν υπό κανονικές συνθήκες, λόγω των αδειών των υπαλλήλων, προσθέτει περισσότερα εμπόδια και δυσχεραίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων.

Για το λόγο αυτό ζητούμε όπως προσωπικά παρέμβετε ΑΜΕΣΑ, προς την επίλυση αυτού του  προβλήματος, αυξάνοντας το χρονικό διάστημα υποβολής φακέλων για τη συγκεκριμένη Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Αναμένουμε την άμεση θετική σας ανταπόκριση και την έγκαιρη λήψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε Καλές γιορτές!!

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                            

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset