Menu

Νέα

Νέα

9 Απριλίου 2019

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ ΝΕΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΔ (ΦΕΚ Β΄ 1160/8-4-2019)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Δημοσιεύθηκε η διορθωμένη Νέα ΚΥΑ για τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας

των ΣΥΔ (ΦΕΚ Β' 1160/8-4-2019)

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χθες το μεσημέρι, με το ΦΕΚ Β' 1160/8-4-2019, δημοσιεύθηκε η νέα διορθωμένη ΚΥΑ για τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας ΣΥΔ, ως αποτέλεσμα των γρήγορων αντανακλαστικών, της άμεσης αντίδρασης από την πρώτη στιγμή, των συντονισμένων και άμεσων ενεργειών μας και των απόλυτα πραγματικών και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων και προτάσεων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στην εσφαλμένη προηγούμενη σχετική ΚΥΑ που είχε δημοσιευθεί στις 12-12-2018, που ως επακόλουθο τους είχαν την ουσιαστική, άμεση, ειλικρινή, έντιμη και γόνιμη συνεργασία με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, την οποία και συγχαίρουμε για το λόγο αυτό.

Η νέα αυτή ΚΥΑ, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία νέων ΣΥΔ, δίνει τη δυνατότητα και σε ΝΠΔΔ -κατ' επέκταση και σε ΟΤΑ- να δημιουργήσουν ΣΥΔ, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί κι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη σταδιακή υλοποίηση ενός ουσιαστικού εθνικού προγράμματος αποϊδρυματοποίησης που θα πρέπει άμεσα να αρχίσει να υλοποιείται στη χώρα μας.

Αυτό που ξεκινήσαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, το συνεχίζουμε με δύναμη, με σθένος, ενωμένοι, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και πίστη!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για την προάσπιση του δικαιώματος των παιδιών μας-ΑμεΑ στην ποιοτική διαβίωση στην κοινότητα, για την προάσπιση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας-ΑμεΑ, για την προάσπιση-προστασία-διεκδίκηση του ύψιστου δικαιώματος των παιδιών μας-ΑμεΑ και των οικογενειών μας, του ζην με αξιοπρέπεια!

[Επισυνάπτεται η διορθωμένη Νέα ΚΥΑ για την ίδρυση και λειτουργία ΣΥΔ (ΦΕΚ Β' 1160/8-4-2019)]

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                                                             

                               

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset