Menu

Νέα

Νέα

11 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 45 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΠΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Για τις Ειδικές Θεραπείες του άρθρου 45 του νέου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Από τη δημοσίευση του νέου ΕΚΠΥ, το Νοέμβριο του 2018, διαπιστώσαμε σωρεία προβλημάτων, όπως το ζήτημα των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων και την ανετοιμότητα του συστήματος να τις δεχθεί, το ζήτημα της διάρκειας της ισχύος των χειρόγραφων γνωματεύσεων που είχαν πρόσφατα εκδοθεί, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των απαιτούμενων δικαιολογητικών και βέβαια το μείζον ζήτημα της εξαίρεσης των παιδιών μας, Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες, άνω των 21 ετών από το δικαίωμα των Ειδικών Θεραπειών, όπως αυτό ίσχυε πριν την εφαρμογή του νέου Κανονισμού.

Άμεσα και συντεταγμένα, όπως αρμόζει σε μία δευτεροβάθμια οργάνωση του εθνικού αναπηρικού κινήματος, αντιδράσαμε επισημαίνοντας με σχετικά υπομνήματα, τα άρθρα που έχριζαν τροποποίησης, προς κάθε αρμόδια αρχή. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, τόσο με τη διοίκηση, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ, και σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ και τον εκπρόσωπό της στο Δ.Σ. του Οργανισμού, καταφέραμε την τροποποίηση των επίμαχων άρθρων και τη δημοσίευση του, τροποποιημένου πλέον ΕΚΠΥ, το Μάρτιο του 2019.Παρά την επιτυχία όμως αυτή, λόγω της απουσίας διευκρινιστικών-ερμηνευτικών εγκυκλίων, την ακαμψία των κατά τόπους υπηρεσιών και την ολιγωρία υπηρεσιακών παραγόντων και διοίκησης, το σύστημα εξακολουθούσε να απορρίπτει τα αιτήματα των ΑμεΑ άνω των 21 ετών για ειδικές θεραπείες.

Η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και νηφαλιότητα όπως πράττει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, επανήλθε με νέες επιστολές και διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους και συνεχείς πιέσεις με αποτέλεσμα την έκδοση της εγκυκλίου ΔΒ3Α­/Φ115/13/οικ.26133 μόλις χθες, που βάζει τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία εκατοντάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα.

Όπως όλους αυτούς τους μήνες ενημερώναμε συστηματικά, έγκυρα και έγκαιρα τους φορείς-μέλη μας και όλους τους γονείς των Ατόμων με βαριές Αναπηρίες για όλες τις παραπάνω ενέργειες και την πορεία της εξέλιξης των τόσο σημαντικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, έτσι και σήμερα, σας ενημερώνουμε για την τελεσφόρηση και αυτής της προσπάθειας.

Είναι λυπηρό να απαιτείται διαρκής, καθημερινός αγώνας για την επίτευξη του αυτονόητου. Ωστόσο είναι ακόμη πιο λυπηρό να υπάρχουν μικρο-ομάδες, χωρίς υπόσταση και δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, χωρίς αιδώ, που καπηλεύονται τον αγώνα και τις προσπάθειες μας και βέβαια τα αποτελέσματα που αυτά έχουν για τα παιδιά και τις οικογένειες μας.

Η Ομοσπονδία μας, με προσήλωση στο στόχο της, που είναι η προάσπιση και η προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να επιλαμβάνεται καθημερινά και με αποτελεσματικότητα, στέλνοντας ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος της.


Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset