Menu

Νέα

Νέα

15 Οκτωβρίου 2019

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΝΠΙΔ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ


Προς: Φορείς – Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων Συλλόγων - Σωματείων, Ιδρυμάτων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων».

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Με την υπ’ αριθμ. 67343 ΕΞ 2019/19.06.2019 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Φ.Ε.Κ. 2443/Β/2019), όπως τροποποιήθηκε με την  αριθμ. 73900 ΕΞ 2019/02.07.2019 Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 2718/Β/2019), προσδιορίζονται οι υπόχρεοι και ρυθμίζονται οι προθεσμίες και τα ειδικότερα θέματα σχετικά με τη διαδικασία καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του άρθρου 20 και 21 του Ν.4557/2018 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Επισημαίνουμε πως βάσει της συγκεκριμένης Απόφασης, υπόχρεοι καταχώρισης, μεταξύ άλλων, αποτελούν οι νομικές οντότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σύλλογοι – σωματεία, ιδρύματα, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες κ.α).   

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην υπηρεσία καταχώρισης των πραγματικών δικαιούχων των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων στην ηλεκτρονική τοποθεσία: https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/epiheiriseis/mitroo-pragmatikon-dikaioyhon, στην οποία οι υπόχρεοι μπορούν να ανατρέχουν και για περισσότερες πληροφορίες. Η πρόσβαση στο σύστημα πραγματοποιείται από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο των νομικών οντοτήτων, με τους δικούς του προσωπικούς κωδικούς, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την υποβολή της δήλωσης.     

Εφιστούμε την προσοχή σας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής στοιχείων των υπόχρεων Σωματείων, Συλλόγων, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που προσδιορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2019 και παρακαλούμε για τη δρομολόγηση των ενεργειών εκ μέρους των φορέων που εμπίπτουν στις ανωτέρω διατάξεις σε συνεργασία με τους/τις λογιστές/στριες τους. 

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,  

                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                            

                                            

           ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ               ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

                                            

Συνημμένα:

Η υπ’ αριθμ. 67343 ΕΞ 2019/19.06.2019 Απόφαση Υπ. Οικονομικών (Φ.Ε.Κ. 2443/Β/20.06.2019)

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset