Menu

Νέα

Νέα

17 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (ΣΥΔ)


Προς: Φορείς – Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ  

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Προσθήκη Υποδείγματος στον Οδηγό για την Ίδρυση και Λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)».

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Η Π.ΟΣ.Γ.Κ.ΑμεΑ. στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη διευκόλυνση του υπεύθυνου έργου των φορέων – μελών της και την έμπρακτη στήριξή τους με αποκλειστικό γνώμονα την ενίσχυση της ευημερίας και της προοπτικής διασφάλισης των δικαιωμάτων των παιδιών που εκπροσωπεί, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, στην ανεξάρτητη διαβίωση στην κοινότητα και ένταξη στην κοινωνία – σύμφωνα με το άρθρο 19 της Σύμβασης των Η.Ε. για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες (Ν.4074/2012) - προχώρησε στον εμπλουτισμό του «Οδηγού για την Ίδρυση και Λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), με την προσθήκη του Υποδείγματος «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ» (σχετ.: η από 02/10/2019 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, 3ο βήμα Οδηγού).

Στο Υπόδειγμα έχουν ληφθεί υπόψη οι απαιτήσεις της παραγράφου 1(α) του άρθρου 8 της υπ’ αριθμ. Δ12/ΓΠοικ.13107/283 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 1160/Β/2019) και περιλαμβάνονται κατευθύνσεις τεκμηρίωσης της ωριμότητας των προτάσεων για την ίδρυση και λειτουργία Σ.Υ.Δ., της σκοπιμότητας και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων του εγχειρήματος για τους/τις ωφελούμενους/ες με αναπηρία/ες, κριτήρια βιωσιμότητας, περίγραμμα διαδικασιών και προϋπολογισμού.

Το σχετικό Υπόδειγμα, το οποίο σας κοινοποιούμε συνημμένα, αποτελεί μέρος του «ΟΔΗΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ.)», ο οποίος είναι αναρτημένος μαζί με τα έγγραφα – υποδείγματα που τον συνοδεύουν στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ, στην κατηγορία: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» με ημερομηνία δημοσίευσης την 2η/10/2019. Ο ανωτέρω Οδηγός θα εμπλουτίζεται διαρκώς από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ με τα κατά περίπτωση απαραίτητα υποδείγματα που προβλέπει η διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία των Σ.Υ.Δ., ως εκ τούτου προτρέπουμε τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να ανατρέχουν στη σχετική ηλεκτρονική τοποθεσία σε τακτά χρονικά διαστήματα.  

Η διαρκής μέριμνα της Ομοσπονδίας για την προώθηση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά μας μέσω του θεσμού των Σ.Υ.Δ. θα συνεχιστεί αμείωτα προς κάθε κατεύθυνση, περιλαμβανομένης και της προσπάθειας για την αποφόρτιση των φορέων – μελών της από πηγές αποθάρρυνσης της εμπλοκής τους στο εγχείρημα για λόγους που σχετίζονται με διοικητικού τύπου απαιτήσεις και δίνοντας ουσιαστικά μια ώθηση στην ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για την ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             

                                          

                                                     ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Συνημμένα:

Υπόδειγμα: «Αίτημα για Έγκριση Σκοπιμότητας»

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset