Menu

Νέα

Νέα

28 Μαρτίου 2020

ΝΕΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 

Στην υπογραφή δύο νέων εγκυκλίων που αφορούν εκπαιδευτικά ζητήματα και διαδικασίες για τους/τις μαθητές/τριες με αναπηρία προχώρησε χθες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πρώτη αφορά την οργάνωση της εξ αποστάσεως υποστήριξης μαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών από το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΜΕΑΕ υπό το συντονισμό των Διευθυντών/ντριών των σχολικών μονάδων που υπηρετούν.  Η δεύτερη προσδιορίζει τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για την προφορική ή γραπτή εξέταση των υποψηφίων με αναπηρία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2020, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  

Οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται, προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν - αποστείλουν με email τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειο υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέχρι 9 Απριλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τις σχετικές εγκυκλίους μπορείτε να δείτε στα ακόλουθα.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset