Menu

Νέα

Νέα

10 Απριλίου 2020

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 

Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1270, τ.Β’, 09/04/2020 η Υπουργική Απόφαση που διευκρινίζει τα ζητήματα εφαρμογής του άρθρου 17 της ΠΝΠ 30/03/2020, Φ.Ε.Κ. 75 τ.Α’ αναφορικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης δομών και φορέων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας σε άτομα με αναπηρία (όπως ΚΔΑΠμεΑ, ΚΔΗΦ ΑμεΑ, ΚΗΦΗ κ.ο.κ.) που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. 

Η συνέχιση της χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και μεταγενέστερα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των φορέων, οι οποίοι δύνανται διαζευκτικά να επιλέξουν να διατηρήσουν τη χρηματοδότησή τους από το ΕΣΠΑ είτε να υπαχθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων έναντι των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19.

Οι εργοδότες που έχουν υποβάλει υπεύθυνη δήλωση για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους πριν την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης μπορούν να την ανακαλέσουν, αναφέροντας ως λόγο ανάκλησης την υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 17 της από 30/03/2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 75, τ.Α’). 

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επισυνάπτεται η Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 1270/τ.Β/09.04.2020).

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset