Menu

Νέα

Νέα

5 Ιουνίου 2020

ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 10ο ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΑΜΕΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 13&14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΚΟΙΝ.: ΕΣΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών και αποστολή απαραίτητων δικαιολογητικών και Συνέδρων Σωματείων-μελών ΠΟΣΓΚΑμεΑ για το 10ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΕΣΑμεΑ, που θα πραγματοποιηθεί στης Αθήνα, στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2020 »

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως ήδη έχετε πληροφορηθεί από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, μέσω της υπ’αρ. 759/04-06-2020 επιστολής της, το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι το 10ο Εκλογοαπολογιστικό της Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2020.  

Σας υπενθυμίζουμε ότι, βάσει του Καταστατικού της ΕΣΑμεΑ και συγκεκριμένα με το άρθρο 8 ( οι διατάξεις του οποίου σας έχουν αποσταλεί με την ως άνω επιστολή) πρέπει οι Φορείς- μέλη της να κάνουν αρχαιρεσίες άμεσα και υποχρεωτικά παρουσία δικηγόρου, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, προκειμένου να εκλεγούν οι Σύνεδροι. Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ έχει την ευθύνη να καταθέσει στην ΕΣΑμεΑ τον κατάλογο των Συνέδρων που έχουν εκλεγεί από τα Α/βάθμια Σωματεία-μέλη της μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σας εφιστούμε την προσοχή:

1.  Όσοι έχουν πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες ανάδειξης Συνέδρων, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού της ΕΣΑμεΑ, από το Μάρτιο του 2017 και μετά έχουν ισχύ και δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου διενέργεια εκλογών. 

2.     Οι Σύνεδροι από κάθε φορέα πρέπει απαραίτητα να έχουν προκύψει από εκλογές και όχι με ορισμό από το Δ.Σ. ή τη Γενική Συνέλευση κάθε φορέα.

3.      Η διαδικασία εκλογής και η αναλογία ως προς τον τρόπο εκλογής των Συνέδρων, να γίνουν ακριβώς όπως αναφέρονται στο άρθρο 8 του Καταστατικού της ΕΣΑμεΑ.

Παρακαλούμε πολύ ΟΛΑ τα Σωματεία-Μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ να προβούν το συντομότερο δυνατό σε αρχαιρεσίες ανάδειξης αντιπροσώπων για το Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της ΕΣΑμεΑ, ώστε με την κινητοποίηση και τη συμμετοχή σε αυτές του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εγγεγραμμένων μελών των Σωματείων, η παρουσία, η συμμετοχή και η φωνή των γονέων και των ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες να γίνει πιο ισχυρή, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το Εθνικό Αναπηρικό Κίνημα. Γεγονός, που γίνεται ακόμη πιο έντονα απαιτητό υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί  και επικρατούν σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής, απαιτώντας από εμάς τους γονείς ατόμων με αναπηρία να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση  τον αγώνα μας για την ευημερία και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας, δηλαδή αυτό που έχουμε πράξει μέχρι σήμερα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης με αποκορύφωμα την πρωτόγνωρη νέα πραγματικότητα που πρόσφατα ζήσαμε με την πανδημία του κορωνοϊου COVID 19.     

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε όλους να προβείτε στις απαραίτητες διαδικασίες και να αποστείλετε στα γραφεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ τα σχετικά δικαιολογητικά μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών και τα ονόματα των αντιπροσώπων για το 10ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της  ΕΣΑμεΑ και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση χρειαστείτε επί των διαδικασιών.

                                                                              

                                                                         Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,    

                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                  ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ


Σημ.: Παρακάτω μπορείτε να δείτε την υπ'αρ. πρωτ.:759/04-06-2020 επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ),που αφορά στην ενημέρωση για το 10ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΕΣΑμεΑ.  

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset