Menu

Νέα

Νέα

28 Αυγούστου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ SARS-CoV-2 ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ


«Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ εξασφάλισε, αποκλειστικά για τα Σωματεία – μέλη της, τη δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών ελέγχων ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε πολύ χαμηλό κόστος»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως η Π.ΟΣ.Γ.Κ.ΑμεΑ., στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειας για τη διευκόλυνση και έμπρακτη στήριξη των Συλλόγων – μελών της, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και ενόψει της επικείμενης έναρξης των προγραμμάτων πολλών εξ αυτών μετά το πέρας της θερινής περιόδου, που υπαγορεύει την ανάγκη επαγρύπνησης λόγω εξακολούθησης συνδρομής επιτακτικών λόγων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού που προκαλεί τη λοίμωξη Covid-19, προέβη σε αναζήτηση προσφορών από διαγνωστικά εργαστήρια / κέντρα που παρέχουν αξιόπιστες εξετάσεις ανίχνευσης του ιού, προσβλέποντας στην προοπτική σύντμησης του χρόνου και του κόστους για τους φορείς – μέλη της Ομοσπονδίας μας.  

Αποτέλεσμα των ενεργειών της Ομοσπονδίας υπήρξε η διασφάλιση, σε συνεργασία με το κλινικό εργαστήριο της “ATG - ACCESS TO GENOME”, της δυνατότητας διεξαγωγής, σε πανελλαδικό επίπεδο, μοριακών ελέγχων για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 (rt Real time PCR), για το προσωπικό ή/και τους/τις ωφελούμενους/ες με αναπηρία των υπηρεσιών των δομών των εγγεγραμμένων φορέων – μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, έναντι του προνομιακού τιμήματος των €45,00 (σαράντα πέντε ευρώ) ανά δείγμα.

Οι εγγεγραμμένοι Σύλλογοι – μέλη της Ομοσπονδίας που επιθυμούν να κάνουν χρήση της ανωτέρω υπηρεσίας, προβαίνοντας σε σύναψη σύμβασης με την “ATGACCESS TO GENOME”, θα πρέπει να επικοινωνούν μέσω των Προέδρων τους, αναφέροντας την ιδιότητά τους, με τον κ. Απόστολο Χατζηβαλάση, στο τηλέφωνο 6949 444 030.

Επισημαίνεται πως η διεξαγωγή μοριακών ελέγχων εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης καλύπτεται υπό την προϋπόθεση διασφάλισης, από την πλευρά των ενδιαφερόμενων Συλλόγων, επαρκούς αριθμού εξεταζόμενων και αντίστοιχου χώρου (λ.χ. παροχή δυνατότητας χρήσης χώρου στη δομή τους) για την υποδοχή των κλιμακίων που θα διενεργούν τη δειγματοληψία.

Τέλος, στα ανωτέρω στοιχεία επικοινωνίας οι ενδιαφερόμενοι/ες Πρόεδροι των Συλλόγων, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να ζητούν περαιτέρω πληροφορίες, προσφορές και υπηρεσίες, σε μεμονωμένο επίπεδο, για τις λοιπές εξετάσεις που διεξάγονται για τον κορωνοϊό (λ.χ. ορολογικές εξετάσεις για την ανίχνευση των ολικών αντισωμάτων IGG και IGM).

Συνάδελφοι,

Στον τελευταίο ‘αιφνιδιασμό’ της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, διατηρώντας πάντοτε στο επίκεντρο των ενεργειών μας την προστασία των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, όλων των ανήλικων ατόμων με κάθε μορφής αναπηρία, των οικογενειών όλων αυτών των ατόμων, των δομών που τα εξυπηρετούν, το κοινωνικό σύνολο εν γένει, για μια ακόμη φορά, αποδείξαμε έμπρακτα πως, με ενότητα και συνεργασία, μπορούμε να υπερκεράσουμε εμπόδια που φαντάζουν σε όλους/ες ανυπέρβλητα.   

Σήμερα, βιώνοντας μια νέα πρωτόγνωρη πραγματικότητα, παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι/ες στις διεκδικήσεις μας και οι βασικές προτεραιότητες στην ατζέντα μας παραμένουν αναλλοίωτες: η διαφύλαξη του χώρου που εκπροσωπούμε, η διατήρηση της συνέχειας των γονεϊκών δομών – Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζουν τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και, μέσω αυτών, η ενίσχυση της ευημερίας και της προοπτικής διασφάλισης των δικαιωμάτων τους και των οικογενειών μας.

Για όσα έχουμε πράξει από την έναρξη της πανδημικής κρίσης, με σύμπνοια, υπευθυνότητα και αναλογιζόμενοι/ες τη σοβαρότητα της κατάστασης και των περιστάσεων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Σε αυτή την πορεία δεν υπάρχει πολυτέλεια να μείνουν εκτός η φωνή και οι δυνάμεις κανενός.

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset