Menu

Νέα

Νέα

10 Νοεμβρίου 2020

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΤΕΣΤ ΝΕΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (RAPID TEST) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ



Προς: Φορείς – Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΠΟΣΓΚΑμεΑ: Εξασφαλίστηκε, σε χαμηλό κόστος, η προμήθεια γρήγορου τεστ νέου κορωνοϊού (Rapid Test), για τα Σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Διανύοντας το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και συνεχίζοντας την αναμέτρησή μας με τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν σε ένα ακόμη στάδιο «κανονικότητας» στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης, έχουμε όλοι/ες σαφή γνώση και συναίσθηση για τα σημαντικά και, όχι σπάνια, ανυπέρβλητα βάρη και προβλήματα που επωμίστηκαν οι γονεϊκοί φορείς – δομές που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία, από την επιδρομή του κορωνοϊού της νόσου Covid-19.

Καθώς η αντιμετώπιση αρκετών εξ αυτών, προϋποθέτει τη συνεπή συνδρομή της ελληνικής πολιτείας, η οποία, ακόμη και σήμερα, φαντάζει τουλάχιστον χρονοβόρα, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ σας διαβεβαιώνει πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς την κατεύθυνση αυτή όσο και την εν γένει έμπρακτη στήριξη των Συλλόγων - μελών της για την προστασία των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, των οικογενειών τους, των δομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.  

Όπως οι περισσότεροι/ες γνωρίζετε, με την υπ. αριθμ.πρωτ.: Δ11/Γ.Π.οικ.45385/1986/09.11.2020 Εγκύκλιο της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Αναστολή Λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Πρόσθετες Οδηγίες για τη λειτουργία προνοιακών δομών ανοικτής φροντίδας: Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) και Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ)», εξειδικεύονται οι πρόσθετες προϋποθέσεις που διέπουν τη λειτουργία των ΚΔΑΠμεΑ και Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ, έως την 30η Νοεμβρίου 2020, με κυριότερη την υποχρέωση διενέργειας rapid ή PCR test για ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2, ανά εβδομάδα, στους/στις εργαζόμενους/ες ή/και στους/στις ωφελούμενους/ες των δομών αυτών.

Κατανοώντας τα καινούρια βάρη που η απόφαση αυτή συνεπάγεται, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ήδη προέβη, σε αναμονή της έκδοσης της εγκυκλίου, σε αναζήτηση προσφορών από εταιρείες πώλησης ιατροτεχνολογικού υλικού, που παρέχουν πιστοποιημένα rapid test COVID 19 (τεσσάρων λεπτών και τριπλής ερμηνείας), με σκοπό την εξασφάλιση χαμηλού κόστους για τους Φορείς - μέλη της, συνθήκη επιτεύξιμη στο πλαίσιο μιας συλλογικής ενέργειας.

Αποτέλεσμα των σχετικών ενεργειών υπήρξε η διασφάλιση, σε πανελλαδικό επίπεδο, για το προσωπικό και τους/τις ωφελούμενους/ες με αναπηρία των υπηρεσιών των δομών των εγγεγραμμένων φορέων – μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία ιατροτεχνολογικού υλικού «ARATOSMEDICA», της δυνατότητας προμήθειας ατομικής συσκευασίας rapid test COVID 19, 4 λεπτών και τριπλής ερμηνείας, στην προνομιακή τιμή των 10€ πλέον του ΦΠΑ (6%) ανά τεμάχιο. Το ατομικό τεστ περιέχει όλα τα απαραίτητα υλικά για την πραγματοποίησή του, όπως, αποστειρωμένο μαντιλάκι, αυτόματη βελόνα, πιπέτα συλλογής της σταγόνας του αίματος από το δάχτυλο, αντιδραστήριο και φυσικά την πλακέτα του τεστ.

Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία, που αφορούν στα πιστοποιητικά του γρήγορου τεστ νέου κορωνοϊού (ΑΠ Γνωστοποίησης ΕΟΦ, ISO, Πιστοποιητικό διάθεσης στη Γερμανία όπου και η ευρωπαϊκή έδρα του εργοστασίου παραγωγής κ.λπ.).

Οι εγγεγραμμένοι Σύλλογοι – μέλη της Ομοσπονδίας καλούνται, με ευθύνη τους, να αξιολογήσουν τις σχετικές πληροφορίες για την κάλυψη των αναγκών τους και την ικανοποίηση των νέων απαιτήσεων, και, εφόσον επιθυμούν να προβούν σε συνεργασία με την εταιρεία «ARATOSMEDICA» κάνοντας χρήση της ανωτέρω προσφοράς, να επικοινωνούν, μέσω των Προέδρων τους, αναφέροντας την ιδιότητά τους, με τον κ. Απόστολο Κολοβό, στα τηλέφωνα 210-9400133/ 6977 416 666.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως για τη διεξαγωγή των μοριακών ελέγχων ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 (rtReal time PCR), παραμένει ισχυρή η δυνατότητα και η διαδικασία που σας έχει γνωστοποιηθεί με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: 677/28.08.2020 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (€45,00 ανά δείγμα, σε συνεργασία με το κλινικό εργαστήριο τηςATG - ACCESS TO GENOME”).

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ συνεχίζει και θα συνεχίσει τον αγώνα και τις προσπάθειές της, ώστε να δοθούν ουσιαστικές και καίριες λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς - μέλη της που λειτουργούν ΚΔΑΠμεΑ και Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ, και αποτέλεσαν ένα από τα ελάχιστα στηρίγματα για τις οικογένειές μας στη δίνη του κορωνοϊού,, συνεχίζοντας με αμείωτη δέσμευση, παρά τις αντίξοες και πρωτοφανείς περιστάσεις και συνθήκες, να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

                                                                     Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ



Συνημμένα:Πληροφοριακό υλικό της εταιρείας «ARATOSMEDICA» για το παρεχόμενο rapid – test και τα τεκμήρια καταλληλότητάς του.

 

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset