Menu

Νέα

Νέα

26 Οκτωβρίου 2022

Έως τις 25 Νοεμβρίου 2022 μπορούν να υποβάλλονται οι προτάσεις στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Ε.Π. «Αττική» με τίτλο: "Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Ημεδαπών και Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, παρατείνεται η προθεσμία της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων με τίτλο «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Ημεδαπών και Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας», στο πλαίσιο του Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗ, Άξονας Προτεραιότητας: 09 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), η οποία θα είναι ενεργή έως 25/11/2022.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα ή ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα, που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας για μία ή περισσότερες ΣΥΔ, δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ή άλλο ασφαλιστικό φορέα και δεν χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 2655/19.04.2020 πρόσκλησης (α/α 4268), έχει συνολική χρηματοδότηση ύψους έως 1.600.000 ευρώ και προθεσμία επιλεξιμότητας δαπανών έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η προκηρυσσόμενη πράξη αφορά στη χρηματοδότηση, για διάρκεια 18 μηνών, των δικαιούχων για τη λειτουργία ΣΥΔ 5-9 ατόμων με αναπηρία, ημεδαπών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, εκ των οποίων:

3-5 άτομα θα είναι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, για δομές 5 έως και 7 ατόμων

6-7 άτομα θα είναι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, για δομές 8 έως και 9 ατόμων

Ο αριθμός των ενοίκων, δικαιούχων διεθνούς προστασίας θα είναι τέτοιος ώστε να εξασφαλίζεται η παρουσία τουλάχιστον δύο (2) ενοίκων, ημεδαπών δικαιούχων, σε κάθε δομή ΣΥΔ.

Οι δικαιούχοι φορείς θα χρηματοδοτηθούν προκειμένου να υλοποιηθούν υπηρεσίες / δράσεις, όπως υπηρεσίες διαβίωσης και φροντίδας (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, όποτε απαιτείται, μετακίνηση κτλ), και υπηρεσίες που εστιάζονται σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία ή/και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή/και υλοποίησης διαπολιτισμικών δράσεων, δράσεις δικτύωσης κ.λπ.

Περαιτέρω πληροφορίες για την πρόσκληση, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Ε.Π., το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.pepattikis.gr/proskliseis/.    

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset